A Pánsíp Irodalmi Szalon 2001 és 2003 között működött. Az interneten virtuális beszélgetések, virtuális könyvbemutatók és virtuális konferencia zajlott keretében. Belépés az teljes archívumba:

Pánsíp Irodalmi Szalon

Más lehetőségek:
>>> A Pánsíp folyóirat archívuma
>>> A PánsípSzalon oldalai (2004-2007)
>>> UngParty Manzárd (Balla D. Károly webnaplójának archívuma)
>>> Kettenklub (Berniczky Éva és Balla D. Károly korábbi ikeroldala)
>>> Balla D. Károly / BLOG (a szerző irodalmi blogja)
>>> UngParty Főkapu (belépés a főbb alegységekbe)

 

Balla D. Károly író 1993-ban alapított Pánsíp címen kulturális magazint Kárpátalján (Ungváron), mely idővel irodalmi periodikává vált. 2000-ig jelent meg nyomtatásban (három Pánsíp-almanach is megjelent UngBereg 1999, 2000 és 2001 címen), majd az internetre költözött netPánsíp (később egyszerűen Pánsíp) címen, ahol 4 évig működött digitális irodalmi folyóiratként, ezalatt összesen 8 elektronikus (digitális, online) száma jelent meg. Ugyancsak BDK alapította feleségével, Berniczky Évával a Pánsíp Irodalmi Szalont, mely pár év működés után szintén a webre költözött virtuális formában, ez utóbbi vált ismertté Pánsíp Virtuális Irodalmi Szalon néven - számos web-eseménynek adott otthon: kollektív interjúk, virtuális könyvbemutatók, webfelületen zajló net-konferencia. A Pánsíp - mint szellemi műhely - nem minden esetben rendelkezett szabályos jogi keretekkel, egy időben a Galéria Kiadó és Galéria Ecriture, majd az UngBereg Alapítvány égisze alatt működött, de volt úgy, hogy csak egyetlen lapengedély képezte jogi kereteit. Az internetes Pánsíp mögött még ennyi sem volt, gyakorlatilag Balla D. Károly írói-szerkesztői magánprojektjeként kell felfognunk.

 

Szalon-összejövetelek tartására is alkalmas lakás kiadó

Nem virtuális, hanem tényleges, azonnal beköltőzhető lakás Ungvár központjában kiadó:

részletek, a tulaj email-címe: lakás Ungváron

Virtuális Pánsíp Irodalmi Szalon - Balla D. Károly virtuáléja

- optimalizált eligazító honlap a megfelelő hivatkozásokkal.

A szalonban többek között könyvbemutatókat tartottunk.

Virtuális könyv: Olyan könyv, amely csupán és kizárólag a virtuális térben nyeri el létezését, onnan nem emelhető ki. Ezt nem törvény vagy szabály tiltja, hanem a lényegéből fakad, mint ahogy a felhő lényege is saját felhőségében foglaltatik: amint lecsapódik vagy feloszlik, már nem felhő többé, hanem eső, hó, jég – vagy láthatatlan páratartalom. A ~ is ugyanígy megszűnik önmaga lenni saját életterén kívül.

A virtuális könyv nem csupán minden nyomtatott társától különbözik élesen – ugyanígy nem téveszthető össze semmilyen digitális kiadvánnyal vagy e-bookkal sem, nem is hasonlít rájuk, lényegét illetően különbözik tőlük, azoknak ugyanis van valamilyen szövegteste (ha digitális jellegű is), amelyet akár ki is lehetne nyomtatni – míg ilyennel a ~ nem rendelkezik. A hiányzó szövegtesten kívül azonban a ~ szinte az összes többi olyan tulajdonsággal rendelkezik, mint hagyományosabb társai. A ~nek van szerzője, címe, szerkesztője, összeállítója – és természetesen kiadója is. Van borítója, hátlapja, utóbbin a szerző fotója és a nyúlfülnyi farkszöveg (vagy hogy is). Továbbá: a ~ katalogizálható, szerepeltethető a legkülönfélébb bibliográfiákban; ennél is fontosabb, hogy lehet rá hivatkozni, utalni rá, illetve akár idézni belőle, szerepeltetni lábjegyzetekben és irodalomjegyzékekben. Lehet továbbá reagálni rá, írni róla rövid ismertetést, hosszabb kritikát vagy terjedelmes tanulmányt. Feldolgozható keletkezéstörténete, elemezhető tartalma, formája, stílusa. Lehet róla beszélni, interjút adni, vitát folytatni, konferencia témájául kitűzni. Szolgálhat szakdolgozat, diplomamunka vagy doktori értekezés témájául. Lefordítható más nyelvekre, készülhetnek belőle adaptációk. Érhetik elismerések, adhatók rá díjak, beleértve a legmagasabb virtuális díjakat is.

Irodalmi Télikert

Szövegírás a télikertben: a növényház mint dolgozószoba

téli üvegház hatás - kertépítés - fénycsatorna <<télikertek

dísznövények és gyógynövények ehelyezése üveg falú télikertben

Budapest: laptop szerviz - tartalom marketing

Szerver bérlés - kiadó lakás

Szervert Budapesten, lakást Ungváron kínálunk bérlésre.

SEO = keresőoptimalizálás = tartalmi honlap optimalizáció és kreatív linkprofil építés. VPS = Virtuális szerver bérlés - szolgáltatás. Ungváron új, berendezett lakás kiadó, virtuális szalon, pánsíp irodalmi folyórat, virtuális vps szerver, szerver bérlés, vps szolgáltatás, seo, keresőoptimalizálás, google, honlap optimalizálás, berendezett háromszobás lakás, ungvár utva Budapest, kiadó lakások kárpátalja

szervergép elhelyezés budapest - dedikált virtuális szerver bérlet <<< BLOGServer << szamizdat >>

független könyv kiadó


Keresőoptimalizálás alatt álló oldalak:
seo link |weboldal kereső optimalizálás | gépkocsi és szerviz bérlés bp | kárpátalja - ukrajnai lakás kiadó | Keresőoptimalizálás | pillangószív - laptop szerviz