balládium webirodalom - bdk

irodalom a weben - keresőoptimalizálás - szöveg az interneten - balla d. károly újabb könyvei (kiegészítő tartalommarketing weboldal)

Balla D. Károly legutóbbi könyvei

Naplókönyv - Válogatott versek - Regény - Esszék, publicisztikák

újabb könyveim Minden irodalom fikció, de nem minden fikció irodalom (Tsúszó Sándor) Létezik-e kárpátaljai magyar irodalom?

Az utolsó futamok

borító: Balla Csönge

Az utolsó futamok

Naplójegyzetek 2004-2007

Balla D. Károly (Ungvár, 1957) József Attila-díjas író, költő, publicista. Szülővárosában érettségizett, járt egyetemre, közben laboránsként, kiadói korrektorként és szerkesztőként is dolgozott. 1989-től szabadfoglalkozású. Folyóiratok, kiadói műhelyek alapítója, társadalmi és szakmai szervezetek aktív résztvevője volt. Később fokozatosan kivonult a közéletből, szűkebb pátriája kulturális életéből. Elvonultságban él, de intenzív internetes tevékenységet folytat. Weboldalain, blogjain napi rendszerességgel publikál, közismertek irodalmi projektumai, interakciói, virtuális performanszai. 1973 óta publikál, versei, novellái, színművei, publicisztikái és regényei közel harminc önálló könyvben jelentek meg. Naplójegyzeteiben független értelmiségiként emelkedik felül a világ ezernyi kötöttségén, áll ellen a határon túli magyar íróval szemben megfogalmazódó különböző elvárásoknak, és megfogalmazza ítéleteit is a kárpátaljai és a magyarországi valóságról. A könyv nem egyszerű eseményleírások gyűjteménye, hanem írójegyzetek, naplóesszék, szakmai okfejtések, olykor lírai kitérők együttese. Középpontban nem a mit, hanem a hogyan éltem meg gondolatköre áll. A külső tárgyilagosság és a belső vallomásosság jellemzi – az 1997-2003 közötti évek folytatásaként megjelenő – mostani, a 2004-2007 között született feljegyzéseit tartalmazó, az ukrajnai és a magyarországi viszonyok elé tükröt állító, vallomásos jellegű, dokumentum értékű könyvét is.

SEO szakértő - Google

A SEO a keresőoptimalizálás angol rövidítése. A folyamat onsite és offsite fázisból áll, a közös cél egyvalamely honlap Google-helyezésének a javítása. A szakembernek mindkettőhöz: a honlapoptimalizáláshoz és a keresőmarketing részének tekinthető linkprofil építéshez egyaránt értenie kell

 

kő és árnyék

borító: Balla Csönge

Kő és árnyék

33 év válogatott versei fordított kronológiában - 2010-1978

Verseim eddig legátfogóbb válogatása nem került kereskedelmi forgalomba: a furcsa kiadói konstrukció révén csupán kárpátaljai könyvtárakba és néhány helyi intézményhez jutottak el példányai. Így lehetetlenné vált a magyar nyelvterület egésze előtti megmérettetés, és igazából szakmai visszajelzésekre sem számíthatok. Könyvemet éppen abba a szellemi rezervátumba zárták bele, amelyből évtizedek óta szabadulni igyekszem, s amelyből ki-kitörve váltottam ki nem egy helybéli írótársam rosszallását. A kötet címadó versében a kő ráhull az árnyékára, de könyvemmel mintha fordítva történne: félő, hogy az ismeretlenség egyre sűrűbb árnya telepszik rá. Ki kell hát szabadítanom valahogy.

Új projektumot indítok: publikálom és nyilvános disputára bocsájtom a kő és árnyék közül szabaduló verseket. Hetente egyet-kettőt-hármat. Amíg a készlet tart.

A bublikás helye a Balládium Blog, ott a K&Á projekt hasábcím alatti linkeken nyílnak az egyes versek >>Kő és árnyék, BDK Balládium

Honlap optimalizálás

Google helyezések javítása google seo szakértő

tejmozi

borító: Balla Csönge

SEO-kapcsolódás: üveg - tejüveg - üvegház - télikert

Tejmozi

Balla D. Károly harmadik regénye - 2011

A Tejmozi harmadik regényem. Főhőse egy irodalmi ambíciókat dédelgető nyelvész, aki, miközben új laptop készülékén íródó regényével vívódik, felidézi az apjához fűződő viszonya összetett és ellentmondásos epizódjait, gyerek- és kamasz korának egyes (számára meghatározó) eseményeit. Eközben feltárulnak az anyjához és húgához kapcsolódó történések csakúgy, mint saját felnőtt-életének és szakmai munkájának a problémái. Emlékezésére tanári vendégszobájának tengerre néző ablaka előtt kerül sor – a regény hőse egy északi országban nyer tanári állást, és itt írja apjáról szóló regényét is, miután gyakorlatilag elmenekül otthoni életéből, ahol is nem tudta megoldani a nyelv matematikai modellezésének a feladatát. Visszarévedései és monológjai voltaképp nem egyebek, mint a családját elhagyó apja erős személyiségével és saját, némileg meghasonlott énjével való gyötrelmes tusakodások.

fülszöveg:

Télen tejüveg szűri meg a fényt a műteremben, az apa „megélhetési” aktképeket fest fiatal lányokról, közben halk zene szól, fia a tejüveg ajtó mögül leskelődik. Az anya kisfiával egy kitalált, csak kettejük által ismert nyelven beszélget, az apa elviszi fiát a rettentően veszélyesnek gondolt vadkörtefához ­– egy szorongó, a maga módján mégis boldog gyermekkor elevenedik meg az olvasó előtt. Az apa később elhagyja családját, a fiú, könyvünk hőse attól fogva anyja és húga szeretetjátszmáinak áldozata lesz. Képtelen a saját életét élni, és a szülők halála sem hozza meg a várva várt feloldozást. Kettős le- és elszámolás Balla D. Károly finomra csiszolt, gazdag és egyben mégis takarékos nyelven megírt könyve: egyszerre apa- és anyaregény, fájdalmas tanulságokkal, kibeszéletlenül maradt, ennél fogva feloldozhatatlan feszültségekkel.

kiadói ajánló:

A főhős apja otthoni műtermében „megélhetési" aktképeket fest fiatal lányokról, közben halk zene szól, míg fia a tejüveg ajtó mögül leskelődik. Az anya kisfiával egy kitalált, csak kettejük által ismert nyelven beszélget, melyen keresztül egy szorongó, a maga módján mégis boldog gyermekkor elevenedik meg az olvasó előtt. Az apa később elhagyja családját, a fiú attól fogva anyja és húga szeretetjátszmáinak áldozata lesz. Kettős le- és elszámolás Balla D. Károly finomra csiszolt, gazdag és mégis takarékos nyelven megírt könyve, fájdalmas tanulságokkal, kibeszéletlenül maradt, ezért feloldhatatlan feszültségekkel.

irodalmi keresőoptimalizálás

bdk - balla d. károly

Tartalomoptimalizálás - tartalommarketing

Irodalom és keresőoptimalizálás. Balla D. Károly: Könyvek, életrajz, elérhetőség. | Határon túli magyar irodalom, kárpátaljai magyar irodalom, irodalom kárpátalján, kortárs magyar irodalom, próza, költészet, vers, novella, regény, dráma, esszé, publicisztika, könyvek, publikáció, jegyzék, lista, bdk könyvei, megjelenés, megjelent

Irodalmi linképítés: Arvisura-típusú, tartalmi alapú kereső google honlap optimalizálás, BDK SEO - könyv, irodalom, életrajz, kárpátalja, ungvár, határontúli, keresőoptimalizálás, linképítés, google, honlap, optimalizálás, seo, internet, honlap,weboldal, web, net

honlap keresőoptimalizálás - Seo tipp

télikertek seo szakértő: http://hhrf.org/ungparty/manzard/ Notebook és Google helyezés javítása
magyar arvisura

Balla D. Károly fontosabb, nyomtatásban megjelent önálló könyvei

 1. Álmodj zenét (versek, 1979.)
 2. Речитативи (versek ukrán fordításban, 1983.)
 3. Tágulok a Világegyetembe (versek, 1984.)
 4. Valahol tűz van (elbeszélések, kisregény, színmű, 1988.)
 5. Sorsomhoz szegezve (versek, 1990.)
 6. Hóban és homokon (versek, 1991.)
 7. Kis(ebbségi) magyar skizofrénia (publicisztikák, esszék, 1993.)
 8. Karnyújtásnyira (elbeszélések, színpadi művek, 1993.)
 9. Árokszélen (versek, képversek, 1996.)
 10. Élted volt regénye (regény, 1998.)
 11. A topáz illemtana(versek, novellák; társszerző: Berniczky Éva, 1999.)
 12. Halott madárral (versek, 1999)
 13. A hontalanság metaforái (publicisztikák, esszék, 2000)
 14. Ne gondolj a fehér elefántra (öt színpadi játék, 2000.)
 15. Kisebbségi áramszünet a schengeni fal tövében (esszék, 2000.)
 16. Iván Kricsfalusij versei (műfordítások, 2001.)
 17. Világvége (novellák, 2002.)
 18. Peresztrojkácska (publicisztikai írások 1985-1990; 2005. - e-book
 19. Szembesülés (regény, 2005.)
 20. 2000±3 (napló, 2007.)
 21. A Pilinszky-projektum (versek, 2008)
 22. Magyarul beszélő magyarok (esszék, publicisztikák, 2008.)
 23. Harmadvalaki (versek, 2009.)
 24. Tejmozi (regény, 2011.)
 25. Kő és árnyék (versek, 2012)
 26. Az utolsó futamok (napló, 2013)
kreatív szövegírás

munkatársaim határidőre vállalják public relations anyagok elkészítését igen kedvező áron, keressen meg a facebookon vagy más elérhetőségeimen. marketing ügynökség, amely részt vesz projektünkben:

 • prcikk határidőre, elhelyezés kedvező áron
arvisura projekt
laptop szerviz

Életrajz helyett

Súlyos, gyógyíthatatlan diszlexia okozta Balla D. Károly író halálát. Az ismert kárpátaljai alkotó évekkel ezelőtt fedezte fel az első tüneteket, amelyek leginkább abban nyilvánultak meg, hogy képtelen volt Jókai-műveket olvasni. Orvoshoz ekkor még nem fordult. Idővel azonban romlott az állapota, s amikor legnagyobb fájdalmára a teljes XIX. századi irodalom megközelíthetetlen lett számára, szakemberek segítségét kérte. Ám az orvostudomány tehetetlenül állt a beteget egyre jobban kínzó halálos kór előtt: nem segített rajta sem a gyógyszeres kezelés, sem a fizikoterápia, sem a posztmodern.  Várható volt, hogy a műtéti beavatkozás nem halogatható sokáig, és bizony erre is sor került akkor, amikor Ballán már a receptre felírt Esterházy-regény láttán is kitört a diszlexiás roham.

Az operációból felépülve enyhülni látszottak tünetei, ám orvosai semmi jóra nem számíthattak, amikor lábadozó páciensük váratlanul Csoóri-verseket kért kórházi ágyán. A kapott köteteket érintetlenül hagyván a beteg író még visszatérhetett otthonába, ahol napról napra romlott az állapota, fájdalmai egyre fokozódtak, holott már kizárólag csak saját műveit olvasta. Egyre kevesebbet és egyre rövidebbeket. Midőn odáig jutott, hogy már egyetlen haiku elolvasására is képtelenné vált, orvosai végleg lemondtak róla. A beteg utoljára még megpróbálkozott egy fekete humorú aforizmával, de az elhatalmasodott diszlexia a poén előtt véget vetett hosszú szenvedésének, megfosztva őt attól a  felemelő érzéstől is, hogy a róla szóló nekrológokat se tudja elolvasni.

további részletek >> Elhunyt Balla D. Károly

lenovo márkaszerviz bp

Laptop töltő - Lenovo márka szerviz Bp.

Akkumulátor csere, notebook kijelző javítás azonnal, garanciával:

Asus és Lenovo márkaszerviz Bp

 

teraszbeépítés

Önvallomás

„Nem készültem írónak: gyerekként és ifjúkoromban a természettudományok érdekeltek, egyetemi tanulmányaimat is ez irányban kezdtem, mert a családi példa inkább taszított, mint vonzott (apám, Balla László eszmélésemkor már sokkötetes író), és 22 éves koromig ki is tartottam a fizikusi pálya mellett. Az irodalom gravitációja azonban erősebbnek bizonyult, s mára kitölti-meghatározza életemet, nem csupán mint íróét, hanem mint szervezőét, szerkesztőét, kiadóét. Írói hitvallásom nincsen, mint ahogy sem irányzatokhoz, sem stílusokhoz nem kötődöm szervesen: a neo- és poszt- kísérletektől, a képverstől a szonettig és a hexameterig, a „szolgálatos” kisebbségi írói elhivatottságtól és a „tájélménytől” a kozmopolitizmusig és az olvasópukkasztásig, a metafizikától és a mélylélektantól a blődliig és a blöffig sok mindent kipróbáltam - és a legtöbb tapasztalatomat ma is alkalmazom. Ezzel együtt az írást egyfajta életformának érzem, olyan érzelmi-értelmi közegnek, amelyben hallatlanul jól érzem magam, s amelyben mára igen falánkká tenyésztett kreativitás-igényeimet játékos komolysággal kielégíthetem. Talán ezzel - és éveim szaporodásával - magyarázható, hogy életemben a vers ünnepei mellé egyenértékű partnerként zárkóztak fel a próza és a publicisztika hétköznapjai.”

(2000)

 

Teraszbeépítés Budapest - télikertek

télikert budapest

Napfényt és meleget kedvelő szobanövények nevelése beépített teraszon, pálmaházban. Üvegház hatás hasznosítása - télikert építés Budapesten - tető, ablak, ajtó gyártás.

Széchenyi Pálmaház - Üveg terasz beépítés - Télikert Budapest

Kisebbségi áramszünet a schengeni fal tövében
borító: Zátonyi Tibor

Fülszöveg a Kisebbségi áramszünet a schengeni fal tövében c. kötetem hátlapjáról

Balla D. Károly (1957) József Attila díjas-író szülővárosában, a Kárpátaljai Ungváron él családjával. Nem készült művészpályára: ifjúkorában a természettudományok érdekeltek, az irodalom gravitációja azonban erősebbnek bizonyult…
Szépíróként egyetlen stílus vagy irányzat mellett sem kötelezte el magát. Az elvont költői fogalmakkal operáló megoldások érdeklik leginkább, de írt "küldetéses" verset és realis-ta "kisebbségi" novellát, igaz, abszurd drámát is. Tízegynéhány önálló kötetében ezek jól meg-férnek egymással…
Közíróvá a rendszerváltás hajnalán, 1988-ban írt Peresztrojkácska című publicisztikájá-nak visszhangja avatta. Ekkor, saját megfogalmazása szerint, a merev gondolkozásúak felhábo-rodásától indíttatva bontotta le magában az óvatoskodás berlini falát, és ekkor szokott rá az őszinteség drogjára, amely szenvedélyétől azóta sem tud megválni: tanulmányaival, irodalmi esszéivel, publicisztikai írásaival a kárpátaljai magyarság szigorú krónikásává szegődött. Füg-getlen értelmiségiként a problémák mind mélyebb feltárására törekszik, nem kímélve sem ma-gát, sem szűkebb-tágabb környezetét a kínos igazságok kimondásától. Személyes és közösségi önvizsgálatával az előítéletek felszámolására, az illúziók eloszlatására törekszik. Szépírói esz-közöket is alkalmazva igyekszik a dolgok fonákját, belső ellentmondásait felfedni, percig sem titkolva, hogy eközben magánvéleményét fogalmazza meg, amelynek nyílt kimondásával talán hozzájárulhat egy hosszabb távú tisztázódási folyamathoz.
Az utóbbi években a kárpátaljai magyarság válsághelyzete foglalkoztatja. Egy töredék nemzetrész azon létesélyeit latolgatja, amelyeket időről időre újradefiniálnak az átrendeződő európai erővonalak.
Kisebbségi áramszünet… című írásával a Magyar Napló esszépályázatán nyert nagydí-jat.

(2000)

 

BDK SEO szakértő

Balla D. Károly: Irodalom és keresőoptimalizálás

BDK könyvek, rövid életrajz, online elérhetőség, kreatív linképítés: Magyar Arvisura könyv letöltés - google kereső honlap optimalizálás, bdk seo szakértő - balla d. károly piréz író, bdk posztumusz, kárpátaljai magyar irodalom, kiséletrajz, ungvár, határon túli magyarok - keresőoptimalizálás, linképítés, google, honlap optimalizálás, seo szakember

Laptop töltő szerviz Budapest. Télikert, terasz

Google top10. Honlap Seo. Weboldal optimalizálás, első helyezés top 10

seo: laptop kijelző csere ár - honlap optimalizálás | keresőoptimalizálással első helyre kerülés || kereső marketing honlap - laptop szerviz
Az újraindított portálon seo-szakértő fáradozik a Google helyezés javításán a keresőmarketing és kreatív linképítés módszereinek alkalmazásával. Az organikus helyezés és tartalmi honlapoptimalizálás a legeredményesebb eljárás. Szakszerű weboldal optimalizálás folyik a terasz manzárdján. Egyszersmind a kárpátaljai piréz weblap optimalizálása frissült 2018. július 17-én a Google keresőmarketing és linképítés területén. PR-cikk elhelyezés, marketing szövegírás laptop szerviz és laptop töltő és kijelző tartalommarketing témában: tartalomoptimalizálás és linkprofil építés magyar billentyűzeten Google-szakember ingyenes tanács adásával. Linkmarketing. Budapest Szervíz: Asus akkumulátor üzemidő. Helyezés és notebook javítás, első telálati oldalra kerülés HP szerviz és Lenovo laptopszerviz.eu kulcsszóval