irodalom és keresőoptimalizálás - szöveg az interneten - balla d. károly újabb könyvei (kiegészítő weboldal)

újabb könyveim Minden irodalom fikció, de nem minden fikció irodalom (Tsúszó Sándor) Létezik-e kárpátaljai magyar irodalom?

borító: Balla Csönge

Az utolsó futamok

Balla D. Károly (Ungvár, 1957) József Attila-díjas író, költő, publicista. Szülővárosában érettségizett, járt egyetemre, közben laboránsként, kiadói korrektorként és szerkesztőként is dolgozott. 1989-től szabadfoglalkozású. Folyóiratok, kiadói műhelyek alapítója, társadalmi és szakmai szervezetek aktív résztvevője volt. Később fokozatosan kivonult a közéletből, szűkebb pátriája kulturális életéből. Elvonultságban él, de intenzív internetes tevékenységet folytat. Weboldalain, blogjain napi rendszerességgel publikál, közismertek irodalmi projektumai, interakciói, virtuális performanszai. 1973 óta publikál, versei, novellái, színművei, publicisztikái és regényei közel harminc önálló könyvben jelentek meg. Naplójegyzeteiben független értelmiségiként emelkedik felül a világ ezernyi kötöttségén, áll ellen a határon túli magyar íróval szemben megfogalmazódó különböző elvárásoknak, és megfogalmazza ítéleteit is a kárpátaljai és a magyarországi valóságról. A könyv nem egyszerű eseményleírások gyűjteménye, hanem írójegyzetek, naplóesszék, szakmai okfejtések, olykor lírai kitérők együttese. Középpontban nem a mit, hanem a hogyan éltem meg gondolatköre áll. A külső tárgyilagosság és a belső vallomásosság jellemzi – az 1997-2003 közötti évek folytatásaként megjelenő – mostani, a 2004-2007 között született feljegyzéseit tartalmazó, az ukrajnai és a magyarországi viszonyok elé tükröt állító, vallomásos jellegű, dokumentum értékű könyvét is.

kreatív szövegírás

munkatársaim határidőre vállalják public relations anyagok elkészítését igen kedvező áron, keressen meg a facebookon vagy más elérhetőségeimen. marketing ügynökség, amely részt vesz projektünkben:

arvisura projekt

borító: Balla Csönge

Kő és árnyék

Verseim eddig legátfogóbb válogatása nem került kereskedelmi forgalomba: a furcsa kiadói konstrukció révén csupán kárpátaljai könyvtárakba és néhány helyi intézményhez jutottak el példányai. Így lehetetlenné vált a magyar nyelvterület egésze előtti megmérettetés, és igazából szakmai visszajelzésekre sem számíthatok. Könyvemet éppen abba a szellemi rezervátumba zárták bele, amelyből évtizedek óta szabadulni igyekszem, s amelyből ki-kitörve váltottam ki nem egy helybéli írótársam rosszallását. A kötet címadó versében a kő ráhull az árnyékára, de könyvemmel mintha fordítva történne: félő, hogy az ismeretlenség egyre sűrűbb árnya telepszik rá. Ki kell hát szabadítanom valahogy.

Új projektumot indítok: publikálom és nyilvános disputára bocsájtom a kő és árnyék közül szabaduló verseket. Hetente egyet-kettőt-hármat. Amíg a készlet tart.

A bublikás helye a Balládium Blog, ott a K&H projekt hasábcím alatti linkeken nyílnak az egyes versek >>Kő és árnyék, BDK Balládium


 

borító: Balla Csönge

SEO-kapcsolódás: üveg-tejüveg - üvegház - télukert

Tejmozi

A Tejmozi harmadik regényem. Főhőse egy irodalmi ambíciókat dédelgető nyelvész, aki, miközben regényével vívódik, felidézi az apjához fűződő viszonya összetett és ellentmondásos epizódjait, gyerek- és kamasz korának egyes (számára meghatározó) eseményeit. Eközben feltárulnak az anyjához és húgához kapcsolódó történések csakúgy, mint saját felnőtt-életének és szakmai munkájának a problémái. Emlékezésére tanári vendégszobájának tengerre néző ablaka előtt kerül sor – a regény hőse egy északi országban nyer tanári állást, és itt írja apjáról szóló regényét is, miután gyakorlatilag elmenekül otthoni életéből, ahol is nem tudta megoldani a nyelv matematikai modellezésének a feladatát. Visszarévedései és monológjai voltaképp nem egyebek, mint a családját elhagyó apja erős személyiségével és saját, némileg meghasonlott énjével való gyötrelmes tusakodások.

fülszöveg (x):

Télen tejüveg szűri meg a fényt a műteremben, az apa „megélhetési” aktképeket fest fiatal lányokról, közben halk zene szól, fia a tejüveg ajtó mögül leskelődik. Az anya kisfiával egy kitalált, csak kettejük által ismert nyelven beszélget, az apa elviszi fiát a rettentően veszélyesnek gondolt vadkörtefához ­– egy szorongó, a maga módján mégis boldog gyermekkor elevenedik meg az olvasó előtt. Az apa később elhagyja családját, a fiú, könyvünk hőse attól fogva anyja és húga szeretetjátszmáinak áldozata lesz. Képtelen a saját életét élni, és a szülők halála sem hozza meg a várva várt feloldozást. Kettős le- és elszámolás Balla D. Károly finomra csiszolt, gazdag és egyben mégis takarékos nyelven megírt könyve: egyszerre apa- és anyaregény, fájdalmas tanulságokkal, kibeszéletlenül maradt, ennél fogva feloldozhatatlan feszültségekkel.

kiadói ajánló:

A főhős apja otthoni műtermében „megélhetési" aktképeket fest fiatal lányokról, közben halk zene szól, míg fia a tejüveg ajtó mögül leskelődik. Az anya kisfiával egy kitalált, csak kettejük által ismert nyelven beszélget, melyen keresztül egy szorongó, a maga módján mégis boldog gyermekkor elevenedik meg az olvasó előtt. Az apa később elhagyja családját, a fiú attól fogva anyja és húga szeretetjátszmáinak áldozata lesz. Kettős le- és elszámolás Balla D. Károly finomra csiszolt, gazdag és mégis takarékos nyelven megírt könyve, fájdalmas tanulságokkal, kibeszéletlenül maradt, ezért feloldhatatlan feszültségekkel.

 
  .  
 

Balla D. Károly fontosabb önálló könyvei

 1. Álmodj zenét (versek, 1979.)
 2. Речитативи (versek ukrán fordításban, 1983.)
 3. Tágulok a Világegyetembe (versek, 1984.)
 4. Valahol tűz van (elbeszélések, kisregény, színmű, 1988.)
 5. Sorsomhoz szegezve (versek, 1990.)
 6. Hóban és homokon (versek, 1991.)
 7. Kis(ebbségi) magyar skizofrénia (publicisztikák, esszék, 1993.)
 8. Karnyújtásnyira (elbeszélések, színpadi művek, 1993.)
 9. Árokszélen (versek, képversek, 1996.)
 10. Élted volt regénye (regény, 1998.)
 11. A topáz illemtana(versek, novellák; társszerző: Berniczky Éva, 1999.)
 12. Halott madárral (versek, 1999)
 13. A hontalanság metaforái (publicisztikák, esszék, 2000)
 14. Ne gondolj a fehér elefántra (öt színpadi játék, 2000.)
 15. Kisebbségi áramszünet a schengeni fal tövében (esszék, 2000.)
 16. Iván Kricsfalusij versei (műfordítások, 2001.)
 17. Világvége (novellák, 2002.)
 18. Peresztrojkácska (publicisztikai írások 1985-1990; 2005. - e-book
 19. Szembesülés (regény, 2005.)
 20. 2000±3 (napló, 2007.)
 21. A Pilinszky-projektum (versek, 2008)
 22. Magyarul beszélő magyarok (esszék, publicisztikák, 2008.)
 23. Harmadvalaki (versek, 2009.)
 24. Tejmozi (regény, 2011.)
 25. Kő és árnyék (versek, 2012)
 26. Az utolsó futamok (napló, 2013)
 
 

Életrajz helyett

Súlyos, gyógyíthatatlan diszlexia okozta Balla D. Károly író halálát. Az ismert kárpátaljai alkotó évekkel ezelőtt fedezte fel az első tüneteket, amelyek leginkább abban nyilvánultak meg, hogy képtelen volt Jókai-műveket olvasni. Orvoshoz ekkor még nem fordult. Idővel azonban romlott az állapota, s amikor legnagyobb fájdalmára a teljes XIX. századi irodalom megközelíthetetlen lett számára, szakemberek segítségét kérte. Ám az orvostudomány tehetetlenül állt a beteget egyre jobban kínzó halálos kór előtt: nem segített rajta sem a gyógyszeres kezelés, sem a fizikoterápia, sem a posztmodern.  Várható volt, hogy a műtéti beavatkozás nem halogatható sokáig, és bizony erre is sor került akkor, amikor Ballán már a receptre felírt Esterházy-regény láttán is kitört a diszlexiás roham.

Az operációból felépülve enyhülni látszottak tünetei, ám orvosai semmi jóra nem számíthattak, amikor lábadozó páciensük váratlanul Csoóri-verseket kért kórházi ágyán. A kapott köteteket érintetlenül hagyván a beteg író még visszatérhetett otthonába, ahol napról napra romlott az állapota, fájdalmai egyre fokozódtak, holott már kizárólag csak saját műveit olvasta. Egyre kevesebbet és egyre rövidebbeket. Midőn odáig jutott, hogy már egyetlen haiku elolvasására is képtelenné vált, orvosai végleg lemondtak róla. A beteg utoljára még megpróbálkozott egy fekete humorú aforizmával, de az elhatalmasodott diszlexia a poén előtt véget vetett hosszú szenvedésének, megfosztva őt attól a  felemelő érzéstől is, hogy a róla szóló nekrológokat se tudja elolvasni.

további részletek >> Elhunyt Balla D. Károly

 

irodalmi keresőoptimalizálás

bdk - balla d. károly

Tartalomoptimalizálás - tartalommarketing

Irodalom és keresőoptimalizálás. Balla D. Károly: Könyvek, életrajz, elérhetőség. | Határon túli magyar irodalom, kárpátaljai magyar irodalom, irodalom kárpátalján, kortárs magyar irodalom, próza, költészet, vers, novella, regény, dráma, esszé, publicisztika, könyvek, publikáció, jegyzék, lista, bdk könyvei, megjelenés, megjelent

Irodalmi linképítés: Arvisura-típusú, tartalmi alapú kereső google honlap optimalizálás, BDK SEO - könyv, irodalom, életrajz, kárpátalja, ungvár, határontúli, keresőoptimalizálás, linképítés, google, honlap, optimalizálás, seo, internet, honlap,weboldal, web, net

honlap keresőoptimalizálás - Seo tipp

 

pr cikk - seo Transzferár nyilvántartás, tömeges sms marketing | keresőoptimalizálással első helyre kerülés || sms küldő marketing honlap
Ungváron egy seo-szakértő fáradozik a Google helyezés javításán a seo-hatékony keresőoptimalizálás és kreatív linképítés módszereinek alkalmazásával. Az organikus tartalmi honlapoptimalizálás a legeredményesebb eljárás. Szakszerű weboldal optimalizálás folyik az ungvári kiadó lakás manzárdján. Egyszersmind a kárpátaljai piréz sms küldő honlap optimalizálása frissült 2016. július 13-án a csoportos sms küldési szolgáltatás segítségével. Seo megoldások a Google keresőmarketing és linképítés területén. PR-cikk elhelyezés, szövegírás. Télikert építés, gyártás, növények. Teraszbeépítés. Tartalommarketing: kreatív tartalomoptimalizálás és linkprofil építés Google-szakember ingyenes tanács adása segítségével. Linkmarketing. VPS server hosting, tömeges sms marketing üzenetküldő weblap - Budapest. Helyezésjavítás első telálati oldalra kerülés