Ez egy archív weboldal. Az UngParty Virtuálén belül működő Pánsíp Virtuális Irodalmi Szalon keretében kollektív interjúk is zajlottak. Ez az oldal a Bagu Lászlóval készült 2002-as beszélgetés háttéranyagát képezte, adatai akkor aktuálisak voltak. A teljes interjút később erről a kissé fabados webhelyről átmentettem egy korszerűbb blogoldalra, itt olvasható: Bagu László-interjú

2002. januári vendégünk:
Bagu László

 

   1970. május 24-én született Beregszászban. A középiskolát Bátyú községben végezte. 1987-től 1993-ig az Ungvári Állami Egyetemen matematika karán tanult, itt szerzett matematikus-számítástechnikus oklevelet. 1993 októberétől 1999 májusáig a Kárpátaljai Szemle, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közéleti és kulturális havilapjának szerkesztője, tördelőszerkesztője. 1999 júniusától Budapesten él, a Tinta Kiadó DTP-stúdiójának vezetője.
   Verseket 1992-től ír és publikál. Első versei a Bóbita c. lapban láttak napvilágot. Állandó szerzője olyan kárpátaljai irodalmi orgánumoknak, mint Pánsíp és a Hatodik Síp. 1996-tól kezd el Magyarországon is publikálni. A Magyar Napló, a Hitel, a Pannon Tükör, Az Irodalom Visszavág, a Bárka, a Parnasszus, a Népszabadság, a Palócföld, az Élet és Irodalom, a Hitel közli verseit. A folyóiratokon kívül a Betlehemi éj, Razzia, Száz szomorú szonett, Töredék hazácska c. antológiákban szerepel. Fő műfaja a vers, ritkábban ír csak színpadi- és könyvkritikát, jegyzetet, stílusparódiát és irodalmi karikatúrát is.
   1997-től 1998-ig a Pánsíp irodalmi és kulturális folyóirat szépirodalmi anyagát szerkeszti.
   1998 tavaszán Cséka Györggyel, Lengyel Tamással és Pócs Istvánnal megalapítja a Véletlen Balett című irodalmi lapot, melynek mind a mai napig szerkesztője és tipográfusa.
   Első verseskötete 1998 tavaszán jelent meg Halálcsináló címmel a Hatodik Síp Alapítvány-Mandátum Kiadó (Budapest-Beregszász), a második pedig az argentin típusú családok lemészárlása címmel a Tinta kiadó gondozásában a 2001. évi Ünnepi Könyvhéten.

A Pánsíp Szalon vendége: Bagu László költő

A virtuális Pánsíp Irodalmi Szalonban Bagu Lászlóval zajlott kollektív interjú. A kárpátalján született, de Budapesten élő Bagu László költő és szerkesztő volt a virtuális Pánsíp Irodalmi Szalon vendége 2002 januárjában - beszélgetőtársai kérdésére emailben válaszolt. Moderátor: Balla D. Károly. Beszélgetések az interneten - kollektív interjú webes megjelenése, Pánsípszalon - kreatív szöveg írás, publikálás. bagu lászló versei, megjelent könyvei, pánsíp folyóirat, véletlen balett, szalon, virtuális interjú, kreatív honlap szövegírás, kárpátaljai weboldal, honlap, google optimalizáció, honlapoptimalizálás, bagu vers, tinta könyv, kárpátalja magyar irodalma a weben - bdk honlapjai

Frissítés 2015: az utóbbi években nem sokat hallani a költőről, újabb kötete nem jelent meg, igen ritkán publikál. Személyes kapcsolatai is nagyjából megszakadtak mind hajdani kárpátaljai kollégáival, mind a Véletlen Balett alapító szerkesztőivel.

Hiányzik.

bagu lászló: az argentin típusú családok lemészárlása - digitális könyv

az argentin típusú családok lemészárlása c. kötet versei

versei a netPánsíp 2001/1-ben

versei a netPánsíp 2001/2-ben

Versei a Hitelben


Weboldalak keresőoptimalizálása - Honlap Google keresőmarketing

Honlapok Google-pozíciójának javítása tartalmi optimalizálással és kreatív linképítéssel. A keresőmarketing legális eszközei.

weboldal optimalizálás - google keresőoptimalizálás | keresőbarát weboldal - google seo keresőoptimalizálás | makkai szövegírás - google linképítés és keresőmarketing | első hely a google keresőben || első magyar szamizdat könyv | Weboldal optimalizálás és helyezésjavítás: a Google első oldalára