2010. június 26., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 93. (956.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Árny-oldal
Mozaik
Sport
Szélrózsa

Három tárcát kap a Híd

Megegyezett a jövőbeni szlovák kormány miniszteri tárcáinak elosztásáról az alakuló négypárti jobbközép kormánykoalíció. Az új szlovák kormánynak 15 tagja lesz. A megállapodás szerint a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU) 5, a Szabadság és Szolidaritás (SaS) 4, míg a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) és a Híd egyaránt 3–3 miniszteri tárcát kap. Minden minisztériumban csak egy államtitkár lesz, mégpedig ugyanabból a pártból, mint amelyiknek a miniszter a tagja. Végleges megállapodás arról, hogy melyik párt milyen tárcát kap, egyelőre még nincs – áll az MTI hírében.

Szoboravatás a Bánságban

Petőfi-szobrot avattak Muzslyán, a bánsági magyar szórvány központjában. A költő nevét viselő egyesület székháza előtt álló bronzszobor a magyarországi Sándorfalva ajándéka a vajdasági testvértelepülésnek.

– Az a vágy, hogy az 1947 óta Petőfi Sándor nevét viselő művelődési egyesület kapjon egy Petőfi-szobrot, Sándorfalva egyesülete odafigyelt, pályázott, nyert európai Uniós pénzt és itt a szobor – mondta Kakas Béla Sándorfalva polgármestere.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó