2010. június 26., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 93. (956.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Árny-oldal
Mozaik
Sport
Határ-sáv
Autóalkatrészeket csempésztek

A nemzetbiztonsági szolgálat és a Csapi Vámhivatal munkatársai közösen hiúsították meg egy nagy tétel autóalkatrész Ukrajnába történő illegális behozatalát.

A vámhivatal sajtószolgálatának tájékoztatója szerint ukrán állampolgár vezette azt a Volvo kamiont, melynek rakománya húsz tonna gumipakolás és más alkatrész volt. A felmutatott okmányok szerint a rakomány Olaszországból indult útnak egy kijevi cég címére. A fuvarozó 26 500 dollár értékről tett vámnyilatkozatot. A nemzetbiztonsági szolgálat munkatársai azonban elrendelték a szállítmány tételes átvizsgálását. Kiderült, hogy a raktérben a kísérő okmányokban feltüntetett árun kívül más dolgok is voltak. Ezek értékét figyelembe véve a vámilleték nem 49 ezer, hanem 226 ezer hrivnyára rúgott. A vámszabályok megsértése és csempészési kísérlet miatt eljárás indult, a nyergesvontatót és rakományát elkobozták.

Pisztolyt rejtegetett

Egyre gyakrabban próbálkoznak fegyvercsempészéssel az országunkba látogató külföldiek.

Mint arról Viktorija Szengetovszka, az Ungvári Vámhivatal szóvivője beszámolt, minap az éjszakai órákban akadt fenn a vámvizsgálaton az a szlovák állampolgár, aki egy német gyártmányú légpisztolyt kísérelt meg engedély nélkül behozni az országba.

A huszonnégy éves férfi VW gépkocsijával a zöld sávot választva hajtott be az ukrán vámterületre. Az útlevélvizsgálat során a határőrnek feltűnt a fiatalember izgatott viselkedése. Ezért megkérdezte, van-e valamilyen tiltott dolog a csomagjai között. A nemleges válasz ellenére kollégái félre állították és alaposan átkutatták a gépkocsit, melynek műszerfala mögé rejtve egy 4,5 milliméteres WALTER márkájú légpisztolyt találtak.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó