2010. június 26., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 93. (956.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Árny-oldal
Mozaik
Sport
Halálos féltékenység

Vasárnap délután volt. Az ungvári városi rendőrkapitányság ügyeletén megcsörrent a telefon. Izgatott férfi hang közölte, valószínűleg emberölésnek volt a szemtanúja. Néhány perce lövést hallott, majd látta, amint két férfi egy harmadikat kezénél-lábánál fogva betesz egy sötétkék furgonba.

A telefonáló elmondta, a Lavriscsev utcában az egyik cég telephelyének éjjeli őreként dolgozik, s a lövést a szomszéd telekről hallotta. Mint azt Kijovics Katalin, a városi rendőrség szóvivője közölte lapunkkal, a hír nyomán a megadott címre kiszállt egy operatív nyomozócsoport, de ott semmi bűntényre utaló nyomot nem találtak.

Alig tértek vissza, amikor a városi kórház ügyeletéről jelentették, lőtt sebbel szállítottak be hozzájuk egy férfit. Ivan Cjokával, a városi rendőrség vezetőjével az élen szállt ki a kórházba az akciócsoport. Az ügyeleten közölték a rossz hírt, a férfi belehalt sérülésébe. Immár gyilkossági ügyben kellett elkezdeni a nyomozást.

A városi kórház területén két gyanús alakra lettek figyelmesek. Egyikük a rendőröket megpillantva menekülni próbált, de nem jutott messzire. Az erős alkoholszagot árasztó férfit előállították. Kihallgatása során érdekes történettel állt elő.

Éveken át gyengéd szálak fűzték a Lavriscsev utcában lévő cég hajadon tulajdonosához. Nemrég azonban megromlott közöttük a kapcsolat és a szerelmi románcnak szakítás lett a vége. A férfi szívéből azonban nem haltak ki a nő iránti érzelmek. Amikor pedig megpillantotta az imádott nőt, amint a saját vállalatának gépkocsivezetőjével enyelgett, fellángolt lelkében a féltékenység. Az érzés oly nagy erővel kerítette hatalmába, hogy elhatározta, végez a vetélytárssal.

Vasárnap délután valamilyen ürüggyel az imádott asszony cégének telephelyére csalta ellenlábasát. Az érezte, hogy valami rossz fog történni, mert felhívta egyik barátját és kérte, tartson vele. Az illető kék mikrobusszal igyekezett a megadott címre, de dugóba keveredett és már nem tudta megakadályozni a gyilkosságot.

A gyanúsított elmondása szerint alaposan felkészült vetélytársa kivégzésére. Dühét és bátorságát jó néhány féldecivel is feltüzelve csőre töltötte legálisan tartott vadászpuskáját és jóval a megadott idő előtt a találkahelyre ment. Amikor a másik belépett a telepre, ráfogta a puskát és néhány lépésnyi távolságból hasba lőtte.

A szóvívő elmondása szerint a sörétek olyan súlyosan roncsolták az áldozat belső szerveit, hogy esélye sem volt a megmaradásra.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó