2010. június 24., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 91-92. (954-955.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Mozaik
Vitamin
Sport
Nyári flörtölési tippek

Bizony a jó idő magával hozza a kalandvágyat is: sokkal nyitottabbá válunk mindenre és mindenkire, ilyenkor pezseg a vérünk, és eluralkodik rajtunk az "ide nekem mindenkit" filozófia. Nem kell ettől senkinek rosszul éreznie magát a bőrében, egy kis flört még senkinek sem ártott meg, persze csak akkor, ha az a saját normáinknak még nem mond ellent.

Nem arra akarunk biztatni mindenkit, hogy menjen bele futó kapcsolatokba csak azért, mert nyár van, csupán szeretnénk megmutatni, hogy milyen pozitív oldalai vannak egy kis kalandnak.

Külföldi nyaralás

Nincs is annál jobb, mint amikor egy idegen kultúrát testközelből figyelhetsz meg. Ezt akár értheted szó szerint is, de már az is feldobja a nyaralás hangulatát, ha találsz magadnak egy helybéli srácot/lányt, aki megmutatja neked a város valódi arcát. Ha pedig már valakivel együtt töltesz hosszú órákat, akkor mi lehet annál kellemesebb, mintha az illetővel vonzódtok is egymáshoz. Nem kell rögtön ágyba bújni, egy kis évődés, flörtölés, is feldobhatja a napjaidat. Arra azonban számíts, hogy neki nem te vagy az egyetlen a nyár alatt, és nagy valószínűséggel ahogy vége a nyaralásodnak, úgy a románcnak is. Ha ezekkel tisztában vagy, és nem ringatod magad hiú ábrándokban, akkor igazán kalandossá teheti egy ilyen kapcsolat az utadat.

Belföldön, és nem csak nyaralás

Természetesen ha itthon mész el üdülni, akkor éppúgy találkozhatsz helybéliekkel, akik egészen más oldaláról mutathatják meg a nyaralóhelyet, sőt az is előfordulhat, hogy ez sem tart tovább, mint a szabadság, hiszen nagy lehet a távolság köztetek. Az ilyen típusú kapcsolatokra azonban ugyanaz a jellemző, mint a külföldiekre.

Ám arról is szót kell ejtenünk, amikor az ember úgy keveredik egy kis flörtbe, hogy nyáron az aszfaltot koptatja hazafele menet a munkából, vagy éppen egy nyitott szórakozóhelyen üti el a szombat estéjét. Ilyenkor is megtörténhet, hogy nem komoly kapcsolat szövődik, csak a nyár, az illatok, az érzések, az egész "feeling" hozza magával, hogy könnyebben belemész játszmákba, mint más évszakban. Ha tudod, mit akarsz, és nem a férjhez menetel vagy a nősülés a cél, csupán arra vágysz, hogy valakivel kellemesen töltsd az idődet, akkor nem érhet bántódás. Fontos: neked kell eldöntened, hogy mi fér bele egy ilyen flörtbe, és mi nem. Ha számodra az egyéjszakás kalandok elfogadhatatlanok, akkor ne menj bele, még akkor sem ha elkap a hév, vagy éppen megszédíti az ital... később ezt meg fogod bánni. Ha viszont számodra egy szex még simán belefér, akkor ne szégyelld, vállald be! Ha pedig tuti biztos vagy benne, hogy számodra nem szól másról ez a kaland, mint egy kis játékról, hancúrozásról, azt mindenképpen közöld a másikkal, hogy ő se kergessen hiú ábrándokat.

KISZó-összeállítás

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó