2010. június 24., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 91-92. (954-955.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Mozaik
Vitamin
Sport
Hír-Tár
Bővítik az orosz flottát

A Podrobnosztyi értesülése szerint jelentősen megerősítik a fekete-tengeri orosz flottát.

A gyakorta vita tárgyát képező haderőt, mely az ukrajnai belpolitikai csatározások egyik fő tárgya 2020-ig tizenöt hadihajóval és Lada-677 típusú tengeralattjárókkal bővítik. Még ebben az évben egy fregatt és egy nem atommeghajtású tengeralattjáró érkezik az ukrajnai támaszpontra.

Lucenko jóslata

Jurij Lucenko szerint megvan az esélye annak, hogy jövőre ismét az urnákhoz járulunk.

Amennyiben a Régiók Pártja győz a helyhatósági választáson, melyet elképzelhető, hogy pártlisták és egyéni választókerületek kialakításával, tehát kevert rendszerben vívnak majd meg, a párt kieszközli az ugyanilyen rendszerű előrehozott parlamenti voksolást – vélekedett a Népi Önvédelem vezetője a TVi egyik műsorában.

Bugár bizakodó

Megegyezett a programtézisekben a négy szlovákiai jobbközép párt, amely közösen kíván kormányt alakítani – közölte Iveta Radicová, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU) kormányfőjelöltje.

Híd által szorgalmazott átfogó kisebbségi törvény kidolgozása és elfogadása nem került be az új kormánykoalíció prioritásai közé. Bugár Béla pártelnök szerint viszont sikerült keresztülvinniük, hogy a jövőben módosítsák a szlovák állampolgársági törvényt, eltávolítsák az államnyelvtörvény egyes vitatott elemeit, és megkezdjék a munkát a nemzeti kisebbségi kultúrák finanszírozását szabályozó törvényjavaslaton.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó