2010. június 24., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 91-92. (954-955.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Mozaik
Vitamin
Sport
MKP: a Fidesz "besegített"

A Fidesz segítségét igényli a Magyar Koalíció Pártja (MKP), amely a szlovákiai választásokon megbukott, és nem került be az új parlamentbe.

"...mint vesztes pártra, amely nem került be a parlamentbe, nehéz évek várnak ránk. Az irodahálózat nagy részét fel kell számolni, s hogy fennmaradjunk, szükség lesz a Fidesz segítségére is. Remélem, hogy ennyire nem lesznek hálátlanok" – mondta Auxt Ferenc, az MKP rimaszombati járási elnöke abban az interjúban, amelyet a Felvidék Ma szlovákiai magyar hírportálnak adott a párt országos tanácsának szombati pozsonyi ülése után.

"Nagyon komoly, őszinte elemzések hangzottak el az ülésen, s Csáky (Pál) közel félórás értékelése után a kerületek képviselői is elmondták a véleményüket. Csáky teljes mértékben felvállalta a sikertelenséget, s nagyon korrekt, szimpatikus volt a beszámolója. Ezért nem is rúgtak bele, hanem a többiek is önkritikusan fogalmaztak. Mi a Rimaszombati járásban hoztunk egy tisztes vereséget, de ezzel természetesen nem lehetünk elégedettek" – fejtette ki a járási elnök.

Auxt hibának tartja, hogy tavaly szakadás történt az MKP-ban, s a pártból kilépő képviselők Bugár Bélával az élükön Híd néven új pártot alapítottak. "Azt viszont vallom, hogy nagy hiba volt az egységes magyar pártot szétverni. Személy szerint semmi akadályát nem látom annak, hogy mielőbb felvegyük a kapcsolatot (a Híddal), s így is üzenem, hogy kezet kell adni egymásnak, s amiben csak lehet, együtt kell működni velük" – jelentette ki a politikus.

Szerinte az itteni (szlovákiai) magyarságnak szüksége van egy tiszta magyar pártra.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó