2010. június 22., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 90. (953.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Sport
Új-zélandi csoda a címvédő ellen

Meglepetésekből a hétvégén sem volt hiány a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. Kamerun lett az első biztos kieső, Hollandia pedig a továbbjutó. Megint bénázott a címvédő.

De nem csak a pályán zajlott az élet, hanem az öltözőkben és az utcákon is. A legnagyobb port kavart ügy, hogy Nicolas Anelkát, a vb-n gyengélkedő francia válogatott támadóját idő előtt hazaküldték Dél-Afrikából azt követően, hogy összetűzésbe keveredett Raymond Domenech szövetségi kapitánynyal, és minősíthetetlenül trágár hangon beszélt vele. Anelka tagadja, hogy a Franciaországban közfelháborodást okozó szavak tőle származnak. Teljes a káosz a francia válogatottnál, a csapat nem volt hajlandó edzeni vasárnap délután.

Szintén az öltözőben történt, hogy Pavlos Joseph, az angol labdarúgó-válogatott hű szurkolója véletlenül, a vécét keresve tévedt be kedvencei öltözőjébe a fokvárosi stadionban, de ha már ott volt, tolmácsolta maga és drukkertársai elégedetlenségét az Algéria ellen (0–0) látottakkal kapcsolatban. Reméli, szavai célba találtak.

Dél-Afrikában szinte minden a labdarúgó-világbajnokságról szól, és erről árulkodik az is, hogy több, a napokban született gyermek is a vb-vel kapcsolatosan kapott nevet. Az egyik házaspár FIFA-nak nevezte el kisbabáját – teljes nevén FIFA Ntshinga a johannesburgi Rahima Moosa – , míg egy ikerpár tagjai a Bafana, illetve a Mexico Venter nevet kapták a nyitó meccs nyomán. Egy bloemfonteini tinédzser anya, Busiswa Landiso és 21 éves párja, Samuel Ntshiwa pedig Ke Nakónak nevezte el kisfiát, ami a dél-afrikai vb szlogenje, és annyit tesz, hogy "itt az idő".

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó