2010. június 22., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 90. (953.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Sport
UMDSZ-győzelem Ugocsában

Bíró Vencel, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) fertősalmási alapszervezetének elnöke nyerte a Nagypaládon és Fertősalmáson tartott időközi polgármester-választást.

– Valamennyi szavazópolgárt dicséret illeti, aki az urnához járult – mondja Bíró Vencel. – Persze, mint minden választás után, most is érdemes egy kicsit a végeredmény mögé tekinteni. Nagypaládon az 1339 választásra jogosult polgár közül 822 fő ment el szavazni. Egyetlen ellenfelem, a KMKSZ által támogatott Bornemissza Ferenc 568 szavazatot kapott. A Kárpáti Igaz Szónak adott korábbi nyilatkozatomban hangsúlyoztam, hogy az életemben mennyire fontos szám a 21. Ekkor született a lányom és a fiam, 21-én nősültem, én pedig a fordítottján, 12-én születtem. Nos, Paládon 221 szavazatot kaptam. A fennmaradó részt az érvénytelen voksok teszik ki. Fertősalmáson a 731 választóból 495-en szavaztak, 450-en rám, 25-en az ellenfelemre, s volt néhány érvénytelen voks. Összesítésben 78 szavazattal nyertem. Köszönöm azt a bizalmat, amit a közösség felől kaptam, kapok, s fontosnak tartom hangsúlyozni: minden paládi és almási ember polgármestereként akarok és fogok dolgozni.

– Melyek lehetnek az első lépések?

– Tíz nap múlva lesz a beiktatás, addig a vesztes jelölt még fellebbezhet. A legfontosabb teendő a Tiszapéterfalva–Nagypalád–Fertősalmás út javítása. Mind a két település vadonatúj falunévtáblát fog kapni. Emellett Palád újfalui részén biztosítani kell a közvilágítást. Egy hónapon belül pedig Nagypaládon is és Fertősalmáson is falugyűlést szükséges tartani.

T. V.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó