2010. június 19., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 89. (952.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
V. Határmenti Világzenei Fesztivál

Szeretnél elutazni egy másik országba, de mégis a szomszédban lenni? Nyitott vagy rá, hogy megérintsen egy varázslatos hangulat, amelyet már régóta keresel? Szeretnéd, hogy ez az érzés sokáig elkísérjen? Szeretnél a fesztiválok tengerében találni egy üde szigetet?

Akkor itt a helyed! Ez nem egy mindennapi rendezvény! Ez már az ötödik Panyolai Határmenti Világzenei Fesztivál!

Hol?

2010. július 23–24-án Szatmárban, Panyolán a magyar–ukrán–román hármashatár közelében, három hűsítő folyó ölelésében, a Panyolai Elixír bölcsőjében! Felejts el mindent, amit eddig a fesztiválok lehúzós világában tapasztaltál! Itt a napijegy csak 600 forint, és szórakozásod minősége az első!

Ehhez olyan zenekarok teremtik az alaprezgést, amelyek világszínvonalon művelik a népi és a világzenét. A felhozatal méltó lenne bármelyik nagynevű fesztiválhoz. Csak néhány gyöngyszem: Tárkány Művek (lemezbemutató koncert), Gázsa (őrkői cigányzene Erdélyből), Folkerror, Csűrös Banda (Kalotaszeg, Türe-Méra), Cimbaliband, Lajkó Félix és bandája. Ráadásként esténként tűztáncot láthatunk igazi tűzzsonglőr lányok bemutatásában.

Az igényes zene azonban csak egy darabkája a fesztivál színes mozaikjának. Ami a gasztronómiát illeti: szatmári ételek lesznek szatmári vendégszeretettel és szatmári szilvapálinkával! Ami a vizeket illeti: három emblematikus szatmári folyó, strandolás, kenuzás, tutajozás a Felső-Tiszán, a Szamoson és az Öreg-Túron. Ami a családokat illeti: rengeteg izgalmas program. A Szatmárnémeti Kézműves Céh 10 faházikójában mutatja be mesterségüket, amelyekbe kicsik és nagyok is bekapcsolódhatnak. Emellett lesz kiállítás, bábszínház (a tavalyi kedvenc: Tintaló Társulat), gyerekkuckó, szénaboglya-ugrálás, lekvárda, pónilovak, hagyományos lovak (lovaskocsi), bicajos programok, stresszmentes zóna, valamint kóstoló az ország legszebb pálinkafőzdéjében.

A kiállítások, vásárok és filmvetítések között érdemes szétnézni a civil utcában is, melynek díszvendége Bódvalenke, és rengeteg kreatív programmal képviselteti magát megannyi zöld szervezet.

Ez egy másik ország! Gyere, csípjél belőle tapasztalatot!

A fesztiválra 6–8 fő jelentkezését várjuk, akiket érdekel a civil önkéntesség témája, és szeretnének ebbe betekintést nyerni. Az utazást, ellátást és a fesztivál belépőjét mi álljuk, csak sátort hozzatok!

Érdeklődni Sztojanovich Dusánnál (050-8386819, 0630-479-6999) lehet július 10-ig.

Bővebb info: dusan@i.ua, http://www.panyola.hu

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó