2010. június 19., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 89. (952.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Sötét percek
Újfajta kanabisz a piacon

A korábbinál sokkalta erősebb és veszélyesebb bódító hatású vadkendert termesztett és hozott forgalomba egy negyvenhárom éves ungvári férfi. Az újfajta növény nemcsak hatásában tér el a hagyományos kanabisztől, de jóval drágább is. A lefülelt 5800 hrivnyáért adott tíz dekát. A házkutatás során több mint százezer hrivnya értékű marihuána került elő. Az illető nyolctól tizenkét évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Tilos a máktermesztés

Ukrajnában idén is tilos a máktermesztés. Sok helyi gazda azonban továbbra sem tud szakítani a hagyományokkal és évről évre megkísérli a tiltott növény vetését. A termesztők kiszűrésére a rendőrség az idén is meghirdetett egy akciót, melynek eredményeként Turjaremetén fedeztek fel és semmisítettek meg egy 213 növényből álló, Szeklencén pedig 312 tövet számláló ültetvényt.

Eltűntek a malacok

Az egyik munkácsi család tervei között szerepelt, hogy az évvégi ünnepekre felnevelnek két hízót, húsukat pedig felfüstölik, illetve a mélyhűtőbe teszik félre. A süldőknek azonban néhány napja nyomuk veszett. A malactolvajokat keresi a rendőrség.

Halálos kapás

Horgászni ment a közeli folyóra, de a család hiába várta haza a huszonnégy éves ilosvai fiatalembert. Rosszat sejtve elindultak megkeresni és a folyó partján bukkantak rá a férfi élettelen testére. A szakértői vizsgálat eredménye szerint halálát áramütés okozta. Az illető a felcsalizott szereléssel ugyanis balszerencséjére a közelben lévő magasfeszültségű vezetéket fogta meg. A drótokban lévő tízezer volt végzetes kapásnak bizonyult.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó