2010. június 19., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 89. (952.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Határ-sáv
Magas frekvenciájú csempészáru

Az Ungvár–Felsőnémeti határátkelőn az éjszakai órákban bukkantak rá az egyik utazó csomagjai között a vámvizsgálat elől elrejtett magas frekvenciájú készülékre.

A vámszolgálat szóvivőjének elmondása szerint a gépjármű 46 éves ukrán vezetője Magyarországról volt hazatérőben és a szlovák–ukrán határátkelőt választotta. A vámosok a vezetőfülkében egy RFID márkájú, magas frekvenciájú elektronikai műszerre bukkantak. A vámnyilatkozatban fel nem tűntetett szerkezet a sportban használatos időmérő műszer, melyről a sofőr azt állította, egy ismerőse bízta rá. A mintegy ezer euró értékű készüléket elkobozták.

Nem jött be a zöld sáv

Hiába választotta a határátkeléshez az úgynevezett zöld sávot a vidékünkről hazatérőben lévő szlovák állampolgár, lefülelték az ungvári vámhivatal munkatársai.

Mint arról Viktorija Szengetovszka szóvivő tájékoztatta lapunkat, a negyvenhárom éves külföldi BMW 530-as gépkocsijával hajtott be a Kisberezna–Ugar határátkelőre. A zöld sávot választotta, ezzel is jelezve: nincs elvámolni valója. A vámosok ennek ellenére átkutatták a gépkocsit és az utazó csomagjait. Ennek nyomán a férfi tilos jelzést kapott, mert a gépkocsiban két tokban elrejtve egy 32 centiméter hosszú pengéjű tőrkést és egy elektromos sokkolót találtak. A szálfegyvernek minősülő tárgyakat a hatóság elkobozta.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó