2010. június 19., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 89. (952.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Tíz évet kapott a pedofil testvér

A megyei fellebbviteli bíróság a napokban tett pontot annak a bűnügynek a végére, melynek vádlottja az egyik beregszászi járási településen tizenegy éves húga ellen követett el sorozatos nemi erőszakot.

A vádirat szerint a huszonhat éves József először 2008 nyarán létesített erőszakos szexuális kapcsolatot a gyereklánnyal. Gyalázatos cselekedetét, melyről sokáig sejtelmük sem volt a család tagjainak, többször megismételte. Minden egyes alkalommal részeg volt. Amikor a lány édesanyja tudomást szerzett a dologról, azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

A bíróság előtt a sértett elmondta, hogy testvérbátyja, aki tőlük külön élt, gyakran vendégeskedett náluk, s olyankor az éjszakát is ott töltötte. Így volt ez az első alkalommal is. József alkoholmámoros fejjel jelent meg a szülői házban, ahol egyedül találta kishúgát. A férfiban bűnös gerjedelmet keltett a lányka látványa. Fogdosni kezdte és az ágyra teperte. Annak sikerült kiszabadítani magát és az udvari illemhelyre menekült. Ám hiába zárta magára, a megvadult fiatalember feltépte az ajtót és magával vonszolta a szobába. Letépte róla a ruhát és kétszer megerőszakolta.

Elmenőben ráparancsolt húgára, el ne merje árulni, mi történt. A kislány nem is mondott semmit. Amikor az anyja megkérdezte, miért véres, valami mesével állt elő.

Hónapokig nem történt semmi. Egy őszi napon azonban József ismét részegen jelent meg. Mivel a lány egyedül volt, a férfi ismét megerőszakolta. A dolog úgy egy éve derült ki. A gyereket az anyja elküldte valamiért a szomszéd faluba. Hazafelé tartva a mezei úton találkozott Józseffel, aki megragadta a karját és a közeli bokrokhoz vonszolta. Ezúttal azonban nem sikerült véghez vinnie az erőszakot, mert megjelent az édesanyjuk.

Az asszony nagy kiabálást rendezett és kérdőre vonta a lányát, aki részletesen elmesélte, mikor és milyen körülmények között erőszakoskodott vele a testvére. A rendőrök letartóztatták a pedofil férfit, aki részletes beismerő vallomást tett. A bíróságon azonban visszavont mindent és azt állította, hogy a nyomozók veréssel kényszerítették. Azt azonban, hogy kik bántalmazták, nem tudta megmondani. Anyját és húgát rágalmazással vádolta. Ő csak akkor ért a húgához, mondta, amikor lekent neki egy-egy pofont, mert rossz jegyeket hozott az iskolából.

A fellebbviteli bíróság bűnösnek találta a vádlottat és súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy ittasan követte el a gyerek elleni erőszakot. A férfit tettéért tíz év szabadságvesztésre ítélték.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó