2010. június 19., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 89. (952.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Egyre többen fulladnak vízbe

A megyei katasztrófa-elhárítási főosztály adatai szerint alig egy hét alatt 10 ember lelte halálát fürdőzés közben. A legtöbb tragédia az elmúlt vasárnap történt.

A fekete krónika június 13-án kora reggel kezdődött Ungváron. Ekkor hegyimentők emeltek ki az Ungból egy tetemet. Az ismeretlen személyazonosságát a jogvédő szervek igyekeznek kideríteni.

A következő haláleset a rahói járási Felsőapsán (Verhnye Vogyane) történt. A 13 éves Mihail egyik pillanatban még vidáman fürdőzött az Apsica folyóban, a másik pillanatban pedig elnyelték a habok. Holttestét másnap találták meg.

A técsői járási Kökényesen (Ternove) a 17 éves Szvetlana életét követelte a Tarac. A lány élettelen tetemére falubelijei bukkantak a délutáni órákban.

Hétfőn hozták a felszínre a munkácsi járási dávidfalvai (Zavidove) Andrijt. A 16 éves fiú előző nap tűnt el, miközben barátaival fürdött.

A szemtanúk elbeszélése szerint múlt vasárnap a téglagyár területén lévő bányatóba merült alá és hiába várták a felbukkanását a 39 éves Vaszilijnak. A kövesligeti (Dragove) fiatalember holttestét a huszti vízimentők emelték ki.

A megyei katasztrófa-elhárítási főosztály felhívja a megye lakosainak és a hozzánk érkező vendégek, turisták figyelmét, hogy legyenek nagyon óvatosak és körültekintőek fürdőzés közben. A gyerekeket ne engedjék felügyelet nélkül a vízbe!

V. M.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó