2010. június 19., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 89. (952.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Sok az illegális építmény

Egyre több olyan esettel találkozni vidékünkön, amikor különféle gazdasági célú létesítmények illegálisan, hivatalos engedély nélkül nőnek ki a földből, mondta el a megyei állami közigazgatáson rendezett fórumon Vaszil Koblik, az állami beruházást ellenőrző szolgálat vezetője.

A legtöbb törvénytelenül felépített objektummal a vidék üdülőövezeteiben lehet találkozni. A kalózkodásnak ezen fajtája ellen az építési engedélyek megadásának egyszerűsítésével lehetne védekezni. A felmerülő vitás kérdéseket pedig gyorsított bírósági eljárással megoldani.

Gondok merültek fel a megyeszékhely repülőtere térségében épült új lakónegyed körül is. A városi és a megyei önkormányzat közötti konfliktus következtében, a repülésbiztonság veszélyeztetésére hivatkozva, megtiltották a térségben az építkezést. Sőt, egy megyei szakbizottság nem engedélyezte a már felépült házak közművesítését sem.

Ivan Busko, a megyei közigazgatás első elnökhelyettese szerint a lehető legrövidebb időn belül orvosolni kell a reptér körüli helyzetet, a biztonság érdekében korlátozni a környéken folyó építkezést.

(balogh)

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó