2010. június 19., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 89. (952.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Tömegnyomor még drágábban

Rossz hír a megyeszékhely lakosainak és az ide látogatóknak: Ungváron drágul a tömegközlekedés. Mint arról Volodimir Himinec alpolgármester beszámolt, a kialkudott új tarifa csak köztes megoldás. A fuvarozók ugyanis három hrivnyás viteldíjat követeltek, az önkormányzat azonban a két hrivnyára történő emelést hajlandó jóváhagyni.

Szigorúbb feltételekhez kötik a személyfuvarozásra feljogosító vállalkozói engedélyek kiadását is. Az alpolgármester elmondta, az új díjtétel elegendő lesz a fuvarozók kiadásnövekedésének fedezésére. Engedélyt pedig azok a vállalkozók kapnak, akik felújított járműparkkal rendelkeznek és száműzik az öreg és kényelmetlen PAZ és GAZ márkájú buszokat, iránytaxikat. A legtöbb ilyen gépkocsi jelenleg a 6-os, 8-as, 25-ös és 58-as járaton közlekedik. Ezekkel az a baj, hogy kevés ülőhellyel rendelkeznek, a vezetőik azonban szabályt szegve vesznek fel túl sok utast.

Milyen árrendezésre számíthatunk még a megyeszékhelyen, illetve Kárpátalján?

A kérdést elsőként Ljubov Sztebnickának, a megyei árellenőrző felügyelőség vezetőjének tettük fel, aki elmondta, az ungvári fuvarozók ügyébe nincs beleszólásuk. A díjtételt az önkormányzat határozza meg a saját hatáskörében és arról nem is informálja a felügyelőséget. Ami a megyei helyzetet illeti, Sztebnicka szerint egyelőre nem terveznek sehol áremelést, de ez nem jelenti, hogy nem is lesz.

Az elkövetkező három hónapban biztosan nem emelnek árat a kárpátaljai személyszállítással foglalkozó cégek, vállalkozások, mondta el lapunknak Olekszandr Voronyin, a fuvarozók megyei egyesülésének elnöke. A helyiérdekű és távolsági járatokat üzemeltető mintegy kétszáz vállalkozás, tíz gépkocsipark, bár alacsony haszonkulccsal működik, egyelőre nem kezdeményezi a viteldíjak emelését. Hasonló a helyzet a nemzetközi járatokkal is.

A városi tömegközlekedés alakulásába azonban a fuvarozók egyesülésének nincs beleszólása. Olekszandr Voronyin szerint azokat minden településen az önkormányzat dönti el.

Balogh Csaba

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó