2010. június 17., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 87-88. (950-951.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Vitamin
Évgyűrűk
Mozaik
Sport
Vb-2010:
Afrikai mínuszok

Ilyen még nem volt.... Bár 1962-ben Chilében kályhákat kellett vinni a csapatok szálláshelyére a hideg miatt, szó szerinti télben még nem rendeztek futball-világbajnokságot. A dél-afrikai rádióállomások meteorológiai jelentései szerint hóra és fagypont alatti hőmérsékletre kell számítani a következő napokban. Az ország egyes területein mínusz hat fokig, esetleg az alá is süllyedhet a higanyszál.

Ugyanakkor a hideg ellenére Malusi Gigaba belügyminiszter-helyettes bejelentette: június 1 és 13 között pontosan 456 423 olyan látogatót regisztráltak, aki a vb-t jelölte meg céljaként. "Biztosak vagyunk benne, hogy ez a szám a torna előrehaladtával még emelkedni fog" – fogalmazott a politikus. A vb rajtja előtt félmillióra becsülték a futballturisták várható számát.

Ezenkívül az egyik dél-afrikai tartományi hivatal vizsgálatot indított annak kiderítésére, miként kerülhettek a feketepiacra olyan tiszteletjegyek, melyeket helybéli szegény farmereknek biztosítottak. A Japán–Kamerun mérkőzés előtt a bloemfonteini stadion előtt lehetett illegálisan megvásárolni ezeket a belépőket.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy angol bulvárlapok szerint elsősorban magánéletbeli problémákra vezethető vissza, hogy az angol labdarúgó-válogatott kapusa, Robert Green kapitális bakit vétett az Egyesült Államok elleni világbajnoki csoportmérkőzésen. Green néhány héttel a világbajnokság kezdete előtt szakított barátnőjével, a csinos Playboy-modell Elizabeth Minett-tel.

Nem csak a tévénézők, hanem a játékosok is sokat panaszkodnak a hangszerre, amely miatt a pályán szinte semmit sem lehet hallani a folyamatos zümmögésen kívül. A probléma a kapusok számára okozza a legtöbb problémát, hiszen nekik nagyon fontos, hogy folyamatosan kommunikáljanak a hátvédekkel. A dánok kapusa, Thomas Sörensen szerint a vuvuzelák okozta hangzavar miatt jelbeszéddel kell kommunikálniuk a mérkőzéseken.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó