2010. június 17., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 87-88. (950-951.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Vitamin
Évgyűrűk
Mozaik
Sport
Aggok rendhagyó szépségversenye

Olyannyira nem csak a húszéveseké a világ, hogy mostantól az idősebbeknek is rendeznek szépségversenyt Kínában. A szervezők nemcsak azt akarják bebizonyítani, hogy minden életkornak megvan a saját szépsége, hanem fel kívánják hívni a figyelmet az egészségesebb életmódra is.

Minden életkornak megvan a maga varázsa – lehetne a mottója annak a szépségversenynek, amelyet Kínában hirdettek meg az időskorú lakosok számára. A megmérettetésre minden 55. életévét betöltött kínai állampolgár jelentkezhet. A verseny megrendezését elsősorban az ösztönözte, hogy az ázsiai országban is egyre égetőbb gonddá válik a társadalom elöregedése, hiszen Kína összlakosságának több mint egytizede –134 millió ember – elmúlt már 60 éves. Ha a verseny nem is hozza lázba az idősebb korosztály minden tagját, mondván, felettük már eljárt az idő, de bizonyára lesz jó pár lelkében még igencsak ifjonc, vállalkozó kedvű versenyző a dobogón.

A szervezők szerint egy ilyen verseny nemcsak az idősebb nemzedék iránti tiszteletre neveli a fiatalabbakat, hanem jó hatással lehet a nyugdíjasok életminőségére is, hiszen aktívabb, egészségesebb életmódra készteti őket, ha a hosszú élet biztos receptjével nem is szolgálhatnak a résztvevőknek. Az ázsiai országban azt tervezik, hogy évente kétszer rendezik meg a versenyt.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó