2010. június 17., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 87-88. (950-951.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Vitamin
Évgyűrűk
Mozaik
Sport
Hír-Tár
Kinevezték Jurij Huzinecet

Beiktatták hivatalába Jurij Huzinecet, a megyei nemzetiségi osztály új vezetőjét, aki kinevezéséig a Beregszászi Városi Tanács kommunális gazdasági osztályát irányította. Az új osztályvezetővel szembeni elvárásokról szólva Ivan Kacsur, a közigazgatás elnökhelyettese elmondta, érvényesíteni kell az állam kisebbségi politikájának irányelveit, fejleszteni a kárpátaljai nemzetiségek közötti hagyományosan jó viszonyt. Jurij Huzinec huszonnyolc éves, az Kárpátaljai Állami Egyetemen szerzett diplomát, anyanyelvi szinten beszél magyarul.

Nőtt a tartozás

Januártól júniusig 13,2 millióról 16 millió hrivnyára nőtt a fizetéselmaradás megyénkben. Ebből 7,5 millióval a működő vállalkozások tartoznak dolgozóiknak. A legnagyobb hátralék az építőiparban, az ingatlanpiacon, a vállalkozói szférában észlelhető. A helyzet Ungváron, a Beregszászi, az Ungvári és a Técsői járásban a legrosszabb.

Tanácskoztak az ideggyógyászok

Az agyvérzésellenes országos egyesület szervezésében a megyeszékhelyen háromnapos tudományos-gyakorlati konferenciát tartanak az ideggyógyászok. A tanácskozáson több mint négyszáz bel- és külföldi szakember vesz részt. Előadások hangzanak el többek között a neurorehabilitáció, az onkológiai megbetegedések, a Parkinson-kór gyógyításában szerzett tapasztalatokról.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó