2010. június 15., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 86. (949.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Sport
Ki a legrátermettebb családorvos?

Immár hatodik alkalommal tartották meg a megye legjobb családorvosi rendelője szakmai vetélkedő döntőjét. A megyeszékhelyen Kárpátalja tizenhárom legjobban felkészült orvosa mérte össze elméleti és gyakorlati tudását.

A doktorok három kategóriában versengtek, valamint a legsikeresebb szemléltető- eszköz készítője címért is ringbe szálltak. A szakmai zsűri a volóci járási Roztokán (Alsóhatárszeg) praktizáló Tiberij Didrincelt találta a legrátermettebbnek, akit egy személygépkocsival jutalmazott meg. A második helyezett az ungvári járási Salamon családorvosa, Szabó Erika, míg az ilosvai járási Zahattyán (Hátmeg) dolgozó Hanna Dankanics a dobogó harmadik helyét foglalhatta el – áll a megyei állami közigazgatás sajtószolgálatának tájékoztatójában. Utóbbiak az elismerésen kívül egy-egy számítógépet is kaptak rendelőjük számára. A gyakorlati feladatok megoldásában Milyó Erika, a beregszászi járási Zápszony családorvosa bizonyult a legügyesebbnek, míg a legjobb szemléltetőeszközt Miroszlava Pszajka, a nagybereznai járási Sztuzsica (Patakófalu) orvosa készítette.

A vetélkedőt évente azzal a céllal rendezik meg, hogy ezáltal is emeljék a fiatal szakemberek szakmai tudását, ösztönözzék őket, növeljék a vidéki hálózatban dolgozók presztízsét.

(magyar)

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó