2010. június 15., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 86. (949.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Sport
Fejlesztés ENSZ-támogatásból

A beregszászi járási Makkosjánosiban, a Helikon Szálló üléstermében tartották meg az ENSZ helyi fejlesztési programja kárpátaljai eredményeit elemző konferenciát. A kezdeményezést a világszervezet és az Európai Unió finanszírozta. Az ülés moderátora Viktor Pogorelov, a megyei közigazgatás gazdasági főosztályának vezetője és Brenzovics László, a megyei tanács elnökhelyettese, a Kárpátaljai Koordinációs Tanács társelnöke volt. A tanácskozás munkájában részt vettek az Európai Bizottság és az ENSZ Fejlesztési Programjának képviselői is.

A programban öt beregszászi járási település vett részt, s keretében Borzsován az óvodát, Baktán a vízvezetéket, Kaszonyban a zeneiskolát, Jánosiban pedig az orvosi rendelőt újították fel.

– Ez volt az első nagyobb volumenű projekt, amit a község területén megvalósíthattunk. Ennek eredményeképpen az orvosi rendelő épületében 31 ablakot kicseréltünk és teljesen felújítottuk a vizes blokkot.

A munkálatok több mint 110 ezer hrivnyába kerültek, amiből 55 ezret a nemzetközi szervezet biztosított, 50 ezerrel a járás szállt be, és kicsivel több mint ötezer hrivnyát a lakosság adott össze. Következő lépésként az óvodát szeretnénk felújítani – mondta Barta Márta, Makkosjánosi polgármestere.

H. Cs.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó