2010. június 12., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 85. (948.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Sportvilág
Pars mégsem olimpiai ezüstérmes

Minden idők leghosszabb doppingügyét zárta le a svájci székhelyű Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

A CAS majdnem 22 hónappal a pekingi olimpia kalapácsvető versenye után kihirdette a végleges végeredményt: helyt adott a második Vagyim Gyevjatovszkij és a harmadik Ivan Tyihon – akiket doppingvétségen értek – fehérorosz kalapácsvetők fellebbezésének, így Pars Krisztián mégsem lép elő ezüstérmessé. A magyar atléta marad a finálé negyedik helyezettje.

Negyedszer nyert Stanley-kupát a Chicago

A Chicago Blackhawks nyerte meg az észak-amerikai jégkorong-bajnokságot (NHL), miután az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharca hatodik összecsapásán Philadelphiában hosszabbításban (4–3) legyőzte döntőbeli riválisát, a Flyerst.

Jól élt pályaelőnyével a Chicago, hiszen a finálét két hazai sikerrel indította. A Flyers a folytatásban két hazai győzelmével egyenlített ugyan, de a Blackhawks az ötödik összecsapáson újfent nem hibázott saját környezetben, így akkor már elérhető közelségbe hozta saját maga számára a végső sikert. A döntőt 4–2-es összesítéssel nyerte meg a Chicago, amely negyedik bajnoki címét szerezte meg, a legutóbbit még 1961-ben.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó