2010. június 12., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 85. (948.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Szélrózsa
A VMSZ a legnépszerűbb

Az új összetételű Magyar Nemzeti Tanácsban 28 képviselője lesz a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) által támogatott Magyar Összefogás listának.

Négy mandátum jutott a Vajdasági Magyarként Európába nevű listának, amely mögött Boris Tadic szerb elnök Demokrata Pártja (DS) áll. Egy-egy képviselői helyet szerzett a VMSZ-ből az év elején kizárt Bunyik Zoltán újvidéki polgármester-helyettes és Rácz Szabó László, a zentai önkormányzat elnöke vezette Kézfogás a Magyarságért–Polgári Mozgalom lista, a Magyar Liga nevű lista, amelyet a Vajdasági Szociáldemokrata Liga támogatott és a Magyar Remény Mozgalom. Ez utóbbi lista mögött a szerb sajtóban tényként tálalt értesülés szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom áll – írta a Magyar Szó.

Képviselői iroda kérdőjelekkel

Európai parlamenti képviselői irodát nyitott az erdélyi Marosvásárhelyen Szegedi Csanád, a Jobbik európai parlamenti képviselője, tiltakozást váltva ki a helyi magyar és román értelmiségiek körében.

Az Új Magyar Szó és a Krónika című erdélyi napilapok szerdán Szegedi Csanádot idézték, aki az iroda megnyitása alkalmából elmondta: fel szeretnék vállalni az erdélyi magyarság ügyét, az autonómia megvalósítását.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó