2010. június 12., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 85. (948.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Két község – egy család

Június 13-án, azaz vasárnap családi napra invitálják Nagypalád és Fertősalmás polgárait. A rendezvény az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) helyi alapszervezeteinek kezdeményezése.

– A családi nap – amelyre Nagypaládon kerül sor – tulajdonképpen a hat éve megtartott sportnapból nőtte ki magát – mondja Bíró Vencel, az UMDSZ fertősalmási alapszervezetének elnöke. – Ez nem jelenti azt, hogy sportrendezvények nem lesznek, viszont Szabó Ambrussal, az országos szövetség paládi szervezetének vezetőjével arra gondoltunk: itt az ideje, hogy a kultúra is az őt megillető helyre kerüljön, és a családok számára megfelelő szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk.

– Milyen programokkal várják az érdeklődőket?

– Lesz kispályás labdarúgótorna, amelyen az UMDSZ Barátság Kupájáért zajlik majd a küzdelem. Ezen a paládi és az almási csapatok mellett részt vesz a két település határőrségének együttese, valamint a paládi cigányok gárdája is. Emellett rönkemelő versenyt és kötélhúzást is szervezünk.

– Kulturális téren?

– Hála Istennek, sikerült bevonni a programba a paládi és az almási ovisokat, a két község kultúrcsoportját, s fellépnek a Nagypaládi Művészeti Iskola növendékei is. Itt lesz a megyeszerte ismert Kokas-banda is. Nem feledkezhetek meg Csele Gézáról, a Tiszapéterfalvai Művelődési Ház igazgatójáról, aki minden évben nagy segítséget nyújt, s hozza a jazz-zenekart és a Stílus együttest. A családi nap arra is lehetőséget nyújt, hogy ha csak egy kis időre is, de hazajöjjenek azok, akik Nagypaládról vagy Fertősalmásról származtak el, s egy kellemes napot töltsenek rokonaik, barátaik körében. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A rendezvény fő támogatója az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, támogatója a Régiók Pártja és az Erős Ukrajna Párt.

T. V.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó