2010. június 12., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 85. (948.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Gyermeknap Beregdarócon

Beregdéda és Beregdaróc évek óta testvértelepülési és kulturális kapcsolatban állnak egymással. A dédai műkedvelő csoport évente két ízben utazik Beregdarócra: júniusban gyermeknapon, augusztusban pedig a Beregdaróci Kenderes Napokon adunk koncertet.

Az előbbire a minap került sor, melyen mi is részt vettünk. A türelempróbáló határátkelés után a túloldalt már vártak bennünket. 9 órára meg is érkeztünk a községbe, ahol nagyon nagy szeretettel fogadtak. Mivel már nem először léptünk fel, szinte már ismerősként üdvözöltek.

A nap folyamán különböző programokban vehettünk részt. A gyerekek számára horgászversenyt rendeztek, amit főzőverseny váltott. Délután a BMX együttes lépett fel, később pedig a beregdaróci énekkart halhattuk. Ezt követően mi következtünk. A cigánytáncunk akkora sikert aratott, hogy a közönség visszatapsolt minket. Befejezésképpen pedig a Capuccino együttes szórakoztatta a nézőket. Ekkor nekünk már sajnos indulnunk kellett, ez a nap mindenkinek nagy élményt jelentett. Hazaérkezéskor már nagyon fáradtak voltunk, mégis: reméljük, legközelebb is részt vehetünk a rendezvényen. Vasárnap az Aranyhomok kávézó előtti téren nyárköszöntő szabadtéri mulatságon léptünk fel, ahol csatlakozott hozzánk a középső és a kiscsoport is.

Sándor Kata

dédai tanuló

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó