2010. június 12., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 85. (948.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Sötét percek
Zakót és telefonokat lopott

Kissé illuminált állapotban volt, meg a meleg is gyötörte a fiatalembert, aki eltikkadva leült az egyik ungvári sétány padjára és maga mellé tette a zakóját. A ruhanemű zsebeiben három maroktelefon és némi készpénz volt. A férfit feltehetően elnyomta az álom. Mire feleszmélt, eltűnt a zakó és a benne lévő értékek. A károsult a rendőrséghez fordult. Az egyik utcai járőr feltartóztatta azt a fiatalembert, aki a keresetthez hasonló ruhadarabot viselt. Mint kiderült, az illető az egyik ungvári egyetem tizennyolc éves diákja és az eltulajdonított felöltőt viselte. A telefonkészülékek is előkerültek.

Tragédia az erdőben

Súlyos tragédiába torkollott a fakitermelés a Brusztura (Lopuhovo) közelében lévő erdőben. Egy rönkfával megrakodott teherautónak elromlott a sebességváltója és a soktonnás jármű irányíthatatlanná válva elkezdett lefelé robogni a meredek erdei úton. A gépjármű vezetője és a két favágó kiugrott a száguldó autóból, mely lejjebb fáknak csapódva vált romhalmazzá. Az egyik favágó szerencsétlenségére fejjel egy éles kőre zuhant és szörnyethalt. Kollégái végtagtöréseket szenvedtek.

Pénzt és élelmet zsákmányoltak

Öt fiatalkorút gyanúsít a rendőrség egy bedőházai vegyesbolt kifosztásával. Az alapos gyanú szerint az iskoláskorú fiúk az éj leple alatt az ajtólakat feltörése révén jutottak be a boltba, ahonnan 4000 hrivnya készpénzt, valamint jelentős értékben élelmiszert, üdítőket és szeszes italokat vittek el. A nyomozás során a lopott holmi jelentős részét megtalálták.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó