2010. június 12., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 85. (948.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Inni kért, megölték

Egy hajnali járókelő jelentette a huszti rendőrségen, hogy csupavér eszméletlen férfi fekszik a járdán a város egyik útkereszteződésében. Amikor a rendőrök és az elsősegély megérkezett, a férfi még élt. A városi kórház intenzív osztályára szállított sérülten súlyos koponyasérülést, bordatörést, a belső szerveken keletkezett bevérzéseket állapítottak meg. Az illetőn több életmentő műtétet hajtottak végre, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az orvosok nem tudták megmenteni.

A nyomozók tehát már emberölés tettese után indítottak nyomozást. Megállapították az áldozat személyazonosságát. S mert a közeli utcák egyikében lakott, feltételezték, hogy a gyilkost is a környéken kell keresni. A helyszíni szemle során olyan nyomokra bukkantak, melyek egyértelművé tették: a férfit nem ott ölték meg, ahol rátaláltak. Az elkövető, illetve akkor már legalább két tettesre gyanakodtak, odavonszolta a szerencsétlent az útkereszteződésbe.

Aprólékos munkával sikerült megtalálni azt a családi házat, ahonnan elvonszolták az áldozatot. Az udvar porában alig észrevehető vérnyomokra bukkantak. Mint kiderült, a vér a meggyilkolté volt. Mivel bizonyossá vált, hogy ott verték agyon a férfit, elrendelték a házban élő három fivér őrizetbe vételét. A rendőrök megjelenésekor a testvérek odahaza voltak, épp alkoholmámorukat aludták ki. A gyanúsítás ellen hevesen tiltakoztak. Egyiküknek valóban szilárd alibije volt. Őt elengedték, fivéreit azonban benntartották.

Órákig tartó kihallgatásuk elején váltig tagadtak, de amikor belátták, hogy megdönthetetlen bizonyítékok szólnak ellenük, beismerték tettüket. Vallomásukban elmondták, estefelé sikerült szerezniük egy-két palack vodkát. Leültek kettesben iszogatni. Már későre járt és az ital is fogytán volt, amikor, mint mondták, hívatlanul betoppant ismerősük és szemtelen módon követelte, neki is töltsenek egy pohárkával.

A testvérek rossz néven vették a kérést. Nagy veszekedés kerekedett, lökdösték kifelé a hívatlan vendéget, de az csak nem akart elmenni. Ekkor a háziak egyike felkapott egy karót és fejbe vágta. A jövevény elvágódott a földön, de ők tovább folytatták az ütlegelést.

Amikor abbahagyták, rádöbbentek, hogy nagy bajt műveltek. Azt gondolták, meghalt az illető, ezért legjobb, ha gyorsan megszabadulnak a tetemtől. Megfogták a lábánál fogva és az éj leple alatt kivonszolták a közeli útkereszteződéshez.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó