2010. június 12., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 85. (948.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Hír-Tár
Megszűnhet a járat

Élt alig egy évet. A 2009. június 23-án, tizenöt éves szünet után a Malév és a Kiy Avia Zrt. által 30 személyes Embraer–120-as típusú légibuszokkal újraindított Ungvár–Budapest járat, amely 45 perc alatt tette meg a két város közötti távolságot, a korábbiak sorsára juthat, értesültünk Oleg Cseburaktól, az Ungvári Nemzetközi Reptér igazgatójától. Az indok: a járat veszteséges, nyolcvan százalékban kihasználatlanul közlekedik.

126 érmes Ungváron

A megyeszékhelyen idén 90 arany- és 36 ezüstérmet osztottak ki a középiskolák végzősei között. Különösen jól szerepeltek az ukrán nyelvű gimnázium és a Sevcsenko nevét viselő lingvisztikai gimnázium fiataljai, akik 27, illetve 21 érmet vehettek kézhez. A magyar tannyelvű Drugeth Gimnázium idén két arany-, és egy ezüstérmest bocsátott útjára. A kitűnő eredménnyel végzett diákokat a város polgármestere, valamint az oktatási osztály vezetője köszöntötte. A polgármesteri hivatal ezenkívül tíz árva érettségizőnek egyenként ezer hrivnya értékű ruhaneműt ajándékozott.

Segítség Kárpátaljáról

Gyűjtést szerveztek a Kárpátaljai Református Egyház gyülekezeteiben a magyarországi árvízkárosultak támogatására, amelynek eredményeként mintegy hárommillió-kétszázezer forintot juttatnak el a rászorulókhoz. Az egyház emellett nagy teljesítményű szivattyúkból, generátorokból, takarókból, munkaruhákból álló szállítmányt is az árvíz sújtotta magyarországi térségbe küldött.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó