2010. június 10., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 83-84. (946-947.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Vitamin
Mozaik
Sport
Vivien, az osztály lelke

Máté Vivien mosolygós arcú, copfos kislány. Az izsnyétei általános iskola negyedik osztályos tanulója. Kedvenc tantárgya a matematika. A házi feladatokat is egyedül írja, csak néha-néha szorul anyukája segítségére, aki mint meséli, szintén jóban van a számokkal. Az idei bizonyítványában csupa tízes sorakozik. Arra a kérdésemre, hogy hol maradtak a tizenkettesek, elárulja, hogy itt nagyon szigorúak a tanító nénik, a legmagasabb érdemjegy csak annak jár, aki a kötelező tananyagon felül teljesít. Kedvenc tanítója Pallagi Magda néni, ő egyben az osztályfőnök is.

Amint van egy kis ideje, Vivien azonnal ceruzát fog és nekiáll rajzolni. Ez a hobbija. Legszívesebben virágokat, tájképeket fest. Leginkább rózsaszínnel, ez a kedvenc színe.

Viviennek egy kétéves kistestvére is van, Barbara, akire egyáltalán nem féltékeny. Sokat játszanak együtt.

– Gyakran labdázunk, meg rajzolunk. Biciklizünk is. Én a nagy, ő a kis biciklin.

– Tudod, hogy ötödik osztályban már több tanárod is lesz?

– Tudom, izgulok is egy kicsit. De majd csak megszokom – mosolyodik el a kislány, aki könnyen barátkozik, de olyan igazi szívbéli barátnője csak egy van, osztálytársnője, Orsi.

A tehetséges kislány zeneiskolába is jár, ahol énekelni és zongorázni tanul. Példaképei Lady Gaga és Rúzsa Magdi.

Mindent el lehet mondani róla, de hogy visszahúzódó lenne, azt nem. Igazi vezéregyéniség, szeret szervezkedni, ha úgy adódik, a fiúk focimérkőzéseibe sem restell beszállni.

Magyar Tímea

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó