2010. június 10., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 83-84. (946-947.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Vitamin
Mozaik
Sport
Szélrózsa
Toleranciamenet Pozsonyban

Egymás iránt nagyobb türelmet és szolidaritást követeltek a pozsonyi Toleranciamenet résztvevői, amelyet a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala (SZMK), a szlovákiai magyar civil szervezetek egyeztető fóruma kezdeményezett – tájékoztat az Új Szó.

A mintegy 300–400 felvonuló többsége a Medikus-kertben álló Petőfi-szobornál gyűlt össze, s onnan gyalog tette meg az utat Milan Rastislav Stefániknak, a szlovák államiság egyik megteremtőjének belvárosi szobrához. Civil akcióról volt szó, aktív politikusok a rendezvényre nem kaptak meghívót.

Román reagálás

Titusz Korlatean szenátor kifogásolja, hogy a román kormány szó nélkül hagyta a kettős állampolgárság megadását Magyarországon – olvasható a Duna televízió honlapján.

Szenátus Külügyi Bizottságának elnöke az ügy kivizsgálását kezdeményezi. Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke azt mondja: Bukarest viszonyulása alapvetően különbözik Pozsonyétól.

– Jól látszik, hogy itt pillanatok alatt megpróbálnának nagyon sokan a kettős állampolgárság kapcsán magyarellenes hangulatot kelteni, és én azt gondolom, hogy ennek a legfőbb akadálya ebben a pillanatban az, hogy az RMDSZ ott van a kormányban.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó