2010. június 10., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 83-84. (946-947.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Vitamin
Mozaik
Sport
Tíz év után

Az elmúlt hétvégén nagyszerű osztálytalálkozó részese lehettem a Szürtei Középiskolában. Tizenhárom egykori diáknak tíz év után ismét megszólalt az iskolacsengő.

Valamikori tantermünkbe lépve meleg szeretettel köszöntöttük egymást, mintha még ma is együtt koptatnánk a padokat. Egykori osztályfőnökünk, Simon Gabriella könnyeivel küszködve, elcsukló hangon emlékezett vissza arra a napra, amikor másodikos apróságokként először fogta meg kezünket. Nemcsak osztályfőnökünk, hanem alsós tanító nénink is volt. Ő volt az, aki olyan egységessé kovácsolta az osztályt, amelynek tagjai egy évtized múlva is megbecsüléssel és szeretettel emlékeznek vissza az együtt töltött évekre. Ezt bizonyítja, hogy egy-két embert leszámítva mindenki eljött. Osztályfőnökünk megjegyezte, büszkén tekint ránk, hisz mindnyájan tisztességes, felelősségteljes emberekké váltunk. Persze, az egykori diákcsínyekről sem feledkezett meg...

A technika segítségével néztük vissza a ballagást, fényképekről nosztalgiáztunk, majd egy közös éneklést követően ismét bezárult mögöttünk a biológia tanterem ajtaja.

Az iskola után a temetőre tartott az utunk, ahol virágot helyeztünk el elhunyt osztálytársunk, igazgatónk, egykori igazgatóhelyettesünk, valamint volt rendezvényszervezőnk sírján.

Ezt követően autóbuszra ülve meg sem álltunk Kisszelmencig, ahol a vendéglőben terített asztal várt bennünket. Éjszakába nyúló, fergeteges táncmulatság vette kezdetét, élveztük a pillanat mámorát, s hogy újra együtt lehetünk.

Hazafelé tartva már arra gondoltunk: mikor lesz újra osztálytalálkozó?

Fazekas Mária

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó