2010. június 10., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 83-84. (946-947.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Vitamin
Mozaik
Sport
Hír-Tár
Nem vandálok voltak a Hoverlán

Nem vandálok rongálták meg a Hoverla csúcsán lévő ukrán emlékművet, állapította meg a rendőrség. A nyomozás során egyértelműen tisztázódott, hogy a betonból készült háromágú szigony egyik szára az építése során elkövetett hibák miatt tört le. A törmelék ugyanis közvetlen a szobor talapzatánál hevert. Szándékos rongálás esetén a darabok szerteszét repültek volna. Az sem kizárt, hogy villám csapott a 2008-ban, Ukrajna függetlensége kikiáltásának 18. évfordulójára emelt építménybe, áll a megyei rendőrség sajtószolgálatának tájékoztatójában.

Ereklyék a Munkácsi Egyházmegyében

Két hónapon keresztül zarándokoltak Lisieux-i Szent Teréz ereklyéi Ukrajna egyházmegyéiben. Április 5-én elsőként a Lembergi Érsekségben, majd zárásként – június 3-a és 10-e között – a Munkácsi Egyházmegyében fogadták a relikviákat. A hívek a karmelita rend egyik nagy szentjét a Rahó–Huszt–Munkács–Ungvár–Szerednye–Frigyesfalva útvonalon köszönthették. Június 4-én, Munkácson Majnek Antal püspök, Pogány István helyi plébános és Zsarkovszki Péter általános helynök, valamint a hívek sokasága fogadta Lisieux-i Szent Teréz ereklyéit.

Bezár a bazár

A megyeszékhely vezetése azt tervezi, hogy ideiglenesen bezárják a Borogyino utcai "részeg piacot". Mint azt Oleg Podebrij, a polgármesteri hivatal szóvivője a sajtónak elmondta, a múlt század ötvenes éveiben készült csatornahálózat mára elavult, gyakran meghibásodik, és már nem bírja a megnövekedett terhelést. Tízezer városlakó vízellátása került veszélybe, ezért sürgősen el kell kezdeni a felújítást. Ezt azonban csak úgy tudják megoldani, ha arra az időre felfüggesztik a felette lévő területen üzemelő piac munkáját. A kereskedők azzal a kéréssel fordultak a polgármesteri hivatalhoz, hogy a munkálatok idejére biztosítsanak számukra egy másik helyet.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó