2010. június 8., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 82. (945.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Mozaik
Sport
Sportvilág
Robog a beregi henger

Ismét papírforma eredmények születtek a megyei labdarúgó-bajnokság hétvégi 8. fordulójában.

Az előző játéknapon hengerelő Viski FC a címvédőnél vendégeskedett, a két csapat közötti tudásbeli különbség már az első félidőben megmutatkozott, a szünetben a hazaiak 3–0-ra vezettek. A második játékrészben is a beregszásziak domináltak, így további két találattal gyarapították góljaik számát, beállítva az 5–0-ás végeredményt. Pontosztozkodással végződött a két sereghajtó Rahói Kárpáti és a Kőrösmezői Hoverla találkozója. Egyébként a Beregvidék és a Kárpáti kivételével kevés babér termett a hazai csapatoknak.

Eredmények: Beregvidéki FC–Viski FC 5–0, Nagyszőlősi FC–Pisztraházai Meteor 1–2, Ilosvai Buzsora–Szerednyei FC 0–1, FC Borzsava–FK Polena 1–3, Rahói Kárpáti–Kőrösmezői Hoverla 0–0, Újdávidházai Medvigy–Munkácsi FC 0–2. A Nagybocskói Jalinka–Ökörmezői Verhovina találkozót későbbi időpontra halasztották. Az élmezőny és az alsóház állása: 1. Beregvidéki FC 22 pont, 2. Szerednyei FC 21, 3. FK Polena 14... 12. Kőrösmezői Hoverla 5, 13. Rahói Kárpáti 5, 14. Ökörmezői Verhovina 4.

Nadal minden fronton első lett

Rafael Nadal mindent vitt: címet, rangot, pénzt, dicsőséget.

A spanyol élete egyik legfontosabb mérkőzésén vágott vissza Robin Söderlingnek a tavalyi párizsi vereségért: nem csupán ötödik Roland Garros-elsőségét szerezve ezzel meg, hanem a világranglistán is visszavette a vezető pozíciót.

Még arra is ügyelt a spanyol, hogy ne kiálthassák ki mumusának a svédet: 138 perc alatt lesöpörte a pályáról. Söderlingnek momentuma sem nagyon akadt. A vége 6:4, 6:2, 6:4 lett. Nadal ezzel letaszította a rangsor trónjáról Roger Federert, és miután tavaly sérülés miatt nem játszott Wimbledonban, egy esetleges londoni remekléssel jó ideig a csúcson maradhat.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó