2010. június 8., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 82. (945.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Mozaik
Sport
Évtizedes zakó Amszterdamban

A hollandoktól Amszterdamban elszenvedett 6–1-es vereséget megelőzően legutóbb mintegy 13 éve kapott ki legalább öt góllal a magyar labdarúgó-válogatott.

Erwin Koeman csapata a 6. percben még vezetést szerzett, ám hamar kiderült, nincs egy súlycsoportban riválisával, amely kedvére dolgozhatta ki a helyzeteket. A szünetben ugyan még döntetlen volt az állás, de a második félidőben már a gólokkal sem fukarkodtak a hollandok a széteső és a labdát csak nyomozó magyarok ellen.

– Ötvenöt percen keresztül méltó ellenfelei voltunk a holland válogatottnak, addig a csapatom azt tette, amit előre elterveztünk – nyilatkozta a mérkőzést követően Erwin Koeman szövetségi kapitány. – Utána azonban magasabb tempót kezdett diktálni a hazai együttes, mi pedig fáradtan már nem tudtuk felvenni ezt az iramot. A hollandok győzelme megérdemelt, sajnálom, hogy ilyen nagy különbségű vereség lett a vége. Nem adom fel a harcot, a játékosaimtól azzal köszöntem el, hogy pihenjék ki magukat, találkozunk a következő megméretés előtt.

Legutóbb 1997. november 15-én a Jugoszlávia elleni világbajnoki pótselejtező visszavágóján kapott ki ekkora különbséggel a magyar csapat, akkor 5–0 lett az eredmény. Szintén ehhez a párharchoz, az október 29-én lejátszott első felvonáshoz kötődik az az eset, amikor még ennél is több gólt kapott a magyar nemzeti együttes. Azon a találkozón hétszer rezdült meg a magyar háló, Budapesten 1–7 lett a vége.

Szintén beszédes adat, hogy Koeman csapata több mint egy esztendeje nem rúgott egynél több gólt. A 2009. április 1-jén a Málta felett aratott 3–0-ás diadal óta lejátszott kilenc találkozón mindössze négyszer volt eredményes magyar játékos. A 2009 óta megrendezett 12 összecsapáson 8 gólt szereztek a magyarok, de egyetlen játékos sincs, aki legalább kétszer talált volna be az ellenfél kapujába.

Ezzel szemben Miron Markevics, az ukrán labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya harmadik mérkőzését is megnyerte a kék-sárgákkal. A litván és a román válogatott után Oslóban 1–0-ra legyőzték a norvégokat. Az egyetlen gólt Roman Zozulja szerezte.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó