2010. június 8., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 82. (945.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Mozaik
Sport
Fidesz-szerű eredményt produkált a VMSZ

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) által támogatott lista elsöprő győzelmet aratott a szerbiai nemzeti tanácsi választásokon – jelentette be Pásztor István, a párt elnöke Szabadkán.

Hétfő reggel még nem volt ismert az előző napi szerbiai nemzeti tanácsi választások nem hivatalos végeredménye.

A Magyar Összefogás listája a nem végleges és nem hivatalos eredmények szerint a szavazatok nagyjából háromnegyedét szerezte meg – közölte a pártelnök a Magyar Házban tartott sajtótájékoztatón.

A Tanjug szerb hírügynökségben megjelent tájékoztatás szerint a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) által támogatott lista 77 százalékot szerzett, a Vajdasági Magyarként Európába – amely mögött a Boris Tadic szerb elnök vezette Demokrata Párt áll – 14 százalékon állt, a másik három lista – a Vajdasági Szociáldemokrata Párt által támogatott Magyar Liga, a Bunyik Zoltán újvidéki polgármester-helyettes és Rácz Szabó László, a zentai önkormányzat elnöke fémjelezte Kézfogás a Magyarságért – Polgári Mozgalom és a Magyar Remény Mozgalom 3–3 százalékon. A részvétel valamivel meghaladta az 50 százalékot.

Pásztor István élesen bírálta a szerb vezetést emiatt a nehézségek miatt, mondván, úgy lehetett érezni, mintha a nemzeti tanácsok megválasztása csak másodlagos jelentőségű lenne Szerbiában.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó