2010. június 8., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 82. (945.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Mozaik
Sport
Hír-Tár
Vandálok a Hoverlán?

Ismeretlen tettesek megrongálták az ország legmagasabb csúcsán két éve, az ország függetlenségének 18. évfordulóján felállított hármasszigonyt ábrázoló emlékjelet, adták hírül az ukrán internetes portálok. Az információ szerint a rongálásról értesítették az ivano-frankivszki rendőrséget, de hivatalos reagálás még nem történt.

Kenőpénz a fő földmérőnek

Kenőpénz elfogadásakor érték tetten a megyei földtartalékok főosztályának vezetőjét, adta hírül SZBU-s forrásra hivatkozva az UA-Reporter. A hírportál értesülése szerint Igor Barcsan, aki a közelmúltban az Ungvári Városi Földosztály éléről került jelenlegi pozíciójába, éppen 8000 dollárt vett át egyik "ügyfelétől". A nemzetbiztonságiak nyomozói videofelvételt készítettek a vesztegetési esetről.

Újra gáz van a gázzal

Ezúttal nem az a gubanc, hogy nincs, hanem az, hogy nem fizetünk érte. A lakossági térítés még hagyján, hiszen idén az aránya 87,5 százalékos, viszont a távhőszolgáltatók – mind az ungvári, mind a munkácsi – semmibe veszik kötelezettségeiket. Ők azonban állítják: a lakossági fogyasztók jelentős része kedvezményesen kapja tőlük a szolgáltatást, a különbözetet viszont az önkormányzatoknak kellene kiegyenlíteniük, amit nem tesznek meg.

Félmillió jut táborozásra

Egyebek mellett a gyerekek nyári üdültetésével kapcsolatos kérdéseket vitatták meg az Ungvári Járási Tanács legutóbbi ülésén. A járás 459 550 hrivnyát különít el a táborok működtetésére. Az Ungvár környéki falvakban élő 5551 iskolás 51,3 százalékának üdültetését 22 nappali táborban oldják meg. A Maljatko szanatóriumban további 400, elsősorban egészségügyi problémával küzdő iskolás gyógyulhat idén.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó