2010. június 8., kedd Országos közéleti lap VI. évfolyam, 82. (945.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Házunk tája
Mozaik
Sport
Felejthetetlen gyermeknap

Vasárnap a Beregszászi járás több településén is méltatták a gyereknapot. Mezőgecsében az ünnepség egyszerre több helyszínen zajlott. A megnyitót a klubban tartották. A gyerekek színes műsorral készültek: az óvodások és az iskolások versekkel, dalokkal és táncokkal, a helyi hagyományőrző csoport pedig néptáncokkal szórakoztatta a nézőket. Felléptek a mezővári és a nagybaktai hagyományőrzők is.

Nagyon szép volt a műsor, ám a gyerekek szemmel láthatóan kivágytak, ugyanis közben felállították a légvárat, üzembe helyezték a hintát, és a szervezők előkészítették az ügyességi vetélkedőkhöz szükséges kellékeket.

– Szerencsénk van, hogy szép az idő! Nagyon igyekeztünk, hogy felejthetetlen legyen a gyermekeknek a mai nap – mondta Szatmári Viola főszervező, aki köszönetet mondott támogatóiknak: az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetségnek, a FŐNIX B&G-nek, a Kelet- európai Missziónak, a Cotnar Vállalatnak, valamint a helyi vállalkozóknak: Gajdos Mihálynak, Beregszászi Klárának, Fazekas Klárának, Török Miklósnak, Szatmári Józsefnek.

Na de térjünk vissza a programhoz. A gyerkőcök a sok ugrálás, hintázás és vattacukorevés után egyszer csak sorra rohantak ki a községi tanács előtti térre, ugyanis kezdetét vette a bicikliverseny, melyet Tóth Attila nyert meg.

Időközben elkészült a finom bográcsgulyás. Ebéd után a futballpályán folytatódott a buli. Itt aztán minden gyerek megmutathatta, mire képes, hiszen következtek az ügyességi vetélkedők. A labdaadogatástól kezdve a zsákban ugrálásig, a talicskatolásig volt ott minden. A legjobban mégis a fagyi- és csokievő verseny tetszett a fiataloknak.

Hegedűs Csilla

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó