2010. június 5., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 81. (944.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Mi vagyunk a bajnok mumusai

Szakmai ünnepük – az újságírók napja – alkalmából vidékünk labdarúgást kedvelő tollforgatói néhány órára elszakadtak az íróasztaltól. Futballcsukát és mezt öltve magukra a Junyiszty Sportcsarnokban a bőrgolyót "kergették". Csapatunk idén is becsülettel helytállt. Bár nem sikerült dobogón végezni, így is folytattuk a sikerszériát. Jelesül: pontot raboltunk a többszörös bajnoktól, ami másoknak most sem sikerült. Sőt, a hálónk is érintetlen maradt azon a meccsen.

A kilencedik alkalommal megrendezett tornán hét együttes indult. Köztük egyedüli magyar részvevőként lapunk tollforgatói. Rajtunk kívül pályára léptek sportos kollégáink, a Szporttajm rutinos labdazsonglőrei, a Tisza FM rádió, a munkácsi M-stúdió tv-szerkesztőség, a Zakarpattya FM rádió, a Szribna Zemlja és az Ungvári Nemzeti Egyetem (UNE) újságíró szakos hallgatóinak csapata.

A szervezők és részvevők között már a kezdő sípszó elhangzása előtt némi vita alakult ki, mégpedig arról, hogy néhány kollektíva a járási és a megyei bajnokságokban futballozó "idegenlégiósokat" szerepeltetett.

A kétcsoportos lebonyolítású tornán csapatunknak mindjárt az első összecsapáson nagy falat jutott, a tavalyi bajnok. Ám a Szporttajm csatárai vért izzadva sem tudták áttörni betonvédelmünket és lógó orral vonultak le a játéktérről, hiszen a 0–0-ás döntetlent egyértelmű kudarcnak érezték. Számunkra viszont siker volt, és megcsillantotta annak reményét, hogy akár a birtokunkba kerülhet a felajánlott aranyozott serleg.

A következő találkozón is tartott lendületünk, ám egy bírói tévedés minden reményünket szertefoszlatott. Két perccel a vége előtt jogtalan büntetőhöz jutott a Zakarpattya FM rádió, amelyet az addig bravúrt bravúrra halmozó kapusunk, Dunda György nem tudott hárítani. A gólt követő rövidzárlatot kihasználva néhány másodperccel, egyébként a rendes játékidő lejárta után, ellenfelünk a győztes gólt is megszerezte és 2–1-re nyert.

Ettől függetlenül még a csoportmásodik esélye megmaradt számunkra, ami megnyithatta volna előttünk a döntőbe vezető utat, ám a Szporttajm–Zakarpattya FM összecsapáson utóbbiak nem kaparták ki számunkra a gesztenyét, 2–1-es vereséget szenvedtek. Nigriny Szabolcs

Így a döntőbe jutás, illetve a dobogós helyezés reménye elúszott, viszont "vigaszágon" az ötödik helyért szállhattunk ringbe. Az ellenfél ezúttal "testvércsapatunk", a Tisza FM rádió gárdája volt. A találkozó nem annyira az eredményről, mint inkább az örömfociról szólt. Színeinkben pályára lépett a torna legidősebb játékosa, Nigriny Szabolcs, aki fiatalokat meghazudtoló módon küzdött és kis híján gólt is szerzett. Csapatunk szemmel láthatóan jobban akarta a győzelmet és több sikertelen gólhelyzetet követően végül mégis feltette az "i"-re a pontot. A találkozón több gól már nem született, így a zöld sasoknak becézett legénységünk 28 perc remek játék és 2 perc rövidzárlat után az ötödik helyen végzett.

A Szporttajm az UNE újságíró szakos hallgatóinak, míg az M-stúdió a Zakarpattya FM legyőzésével került a döntőbe. A bronzmeccsen az egyetemisták és a rádiósok 1–1-re végeztek. A büntetőpárbajt az előbbiek nyerték, amelyben komoly szerep jutott kapusuknak, Volodimir Taraszjuk egyetemi tanárok, aki kivédte az ellenfél egyik lövését.

A kollegiális, ám baráti hangulatúnak nem nevezhető döntőt a Sztepan Szelmenszkij FIFA-játékvezető patronálta, Szporttajm nyerte (akikkel mi döntetlent játszottunk), miután 4–1-re felülmúlta az M-stúdió csapatát.

A záróünnepségen csapatunk két tagjának teljesítményét díjazták. A torna legjobb kapusának Dunda Györgyöt választották, a legidősebb játékosnak járó elismerést pedig Nigriny Szabolcs kapta.

Végezetül még egy lényeges dolog: hálás köszönet szerkesztőségünk nőtagjaiból verbuválódott kicsiny, de annál lelkesebb szurkolótáborának, amely a végsőkig kitartva buzdította az inkább íróasztalhoz, mintsem a zöld gyephez, illetve parketthez szokott "aranylábú" focistáinkat.

KISZó-tudósítás

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó