2010. június 5., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 81. (944.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Ballagtak a nagyberegi és a técsői líceumban

A középiskolák után egyházi intézményeinkben is lezajlottak az évzáró ünnepségek. Huszonöt diák vett búcsút a Nagyberegi Református Líceumtól. Az ünnepségen Tóth László lelkész-igazgató igehirdetése után a másodikosok köszöntötték a végzős osztályt, majd a ballagók vállára került a tarisznya, annak jelképéül, hogy a vándorút folytatódik, mellükre az érettséget jelző piros szalag, s bizonyítványuk mellett egy-egy személyre szóló lelki útravalót is átvehettek.

Dencs Elemér gazdasági igazgató beszédében kiemelte, a mulandó földi élet igazi értékei nem evilági és anyagi természetű dolgok. A mértéktelen hajsza gúzsba köti, rabul ejti az embert. A beregszászi magyar konzulátus képviseletében Nagy Petronella kívánt további sikereket a diákoknak, akik, mint mondta, tanulmányaikkal, szorgalmukkal bizonyságot tettek magyarságuk és anyanyelvük szeretetéről, közös kultúránk, történelmünk, hagyományaink ápolásáról, megőrzéséről és emberszeretetről.

Köszöntötte a diákokat az Egyesült Angliai Református Egyház és a pathworthi gyülekezet képviselőjeként Jannet Davidson, illetve a Pándy Szekeres Dávid iskolatanácsos kíséretében érkezett egyesült államokbeli vendégek.

A Técsői Református Líceumban harmincnyolc végzős intett búcsút az alma maternak. Ambrus Pál, az intézmény igazgatója ünnepi beszédében visszapillantott az eltelt évekre és a sikerekre. Az eddigi 272 végzősükből 230-an kerültek be valamelyik felsőoktatási intézménybe. A líceum a régió magyarságának szellemi központját hivatott betölteni, ennek érdekében további fejlesztések történnek.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó