2010. június 5., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 81. (944.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Határ-sáv
Tízezer csomag Viceroy és mások

Az ukrán–román határon Terebesfejérpatak közelében figyelmeztető lövésekkel állítottak meg egy cigarettacsempészt a határőrök.

Mint arról a Munkácsi Határőrosztag sajtószolgálata beszámolt, éjféltájban román kollégáik vették észre azt a gumicsónakot, mely a Tiszán az ukrán oldalról közeledett feléjük. A csónakban egy személy tartózkodott, aki a partra érve jókora ládákat kezdett kirakodni. A román határőröket megpillantó egyén megpróbált elmenekülni, de a feje fölé leadott figyelmeztető lövések megállásra kényszerítették. Az elfogott 27 éves ukrán állampolgár tizenkét, vízhatlan anyagba csomagolt, 10 000 csomag Viceroy márkájú cigarettát tartalmazó ládát pakolt ki a vízi járműből. A kárpátaljait letartóztatták, ellene büntetőjogi eljárást indított a román hatóság.

A térségben az ukrán határőröknek is kijutott aznap a munkából. A fenti esetben csaknem azonos időpontban a Terebesfejérpatakra vezető főúton igazoltatás céljából állítottak meg egy gépkocsit. A benne utazó két férfi gyanús viselkedése miatt bekukkantottak az autó rakterébe, ahol tíz láda zárjegy nélküli cigarettára bukkantak.

6000 csomag elrejtett dohányt találtak a Csapi Határőrosztag katonái az ukrán–magyar államhatár salamoni szakaszán. A csempészek által gondosan kialakított rejtekhelyen talált cigaretta már elő volt készítve a Tiszán való átjuttatásra.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó