2010. június 5., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 81. (944.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
A felelőtlenség ára

Épp napvilágot látott a megyei közlekedésrendészet információja, mely szerint Kárpátalja útjain öt hónap alatt egyetlen gyermek sem szenvedett halálos balesetet, bár tizenöt karambolnak ők voltak az okozói, amikor jött a döbbenetes hír: egy halottja és három életveszélyes sérültje van az Alsóapsán történt karambolnak.

A rendőrségi tájékoztató szerint a técsői járási településen egy tizenöt éves fiú fel akart vágni osztálytársai előtt és elcsente édesapja személygépkocsijának kulcsait. A szülő távollétében beült az autó volánjához, s három barátjával elindult kocsikázni.

Gyakorlatlan vezető volt, mégis jól megnyomta a gázpedált. A hirtelen nagy tempóra váltástól azonban megijedt, elvesztette uralmát az autó felett és egy kerítésnek hajtott. A gépkocsi összetört, a négy fiút életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol az autó vezetője később belehalt sérüléseibe. A tájékoztató szerint a többiek állapotát sikerült stabilizálni, de az életveszély még nem múlt el.

Kárpátalja útjain öt hónap alatt 197 személyi sérüléses karambol történt, melyekben 37-en életüket vesztették, 256-an szorultak kórházi ápolásra. A rendőrök 17 721 szabálysértő ellen jártak el, akik közül 1704-en ittasan vezették járművüket.

(b. cs.)

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó