2010. június 5., szombat Országos közéleti lap VI. évfolyam, 81. (944.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Árny-oldal
Sport
Hamis volt az ara

Az egyik ilosvai járási település lakosa a médiában hirdetett, majd ennek nyomán ismerkedett meg a nővel, családi boldogságot remélt, de rá kellett döbbennie, hogy alaposan becsapták.

Ivan huzamosabb ideje próbálkozott párkereső szolgáltatások révén kialakítani komolyabb kapcsolatot. Házassági hirdetéseire azonban sokáig semmilyen választ nem kapott. Illetve komolytalannak, a férfi számára unszimpatikusnak bizonyultak a jelentkezők. Nem így a magát nagyszőlősi lakosnak mondó Olga.

A huszonkét éves csinos, szimpatikus lány telefonon hívta fel Ivant. Azt mondta, hajadon és sehogy nem tud kedvére való, szolid és értelmes társat találni. Pedig szíve egyetlen vágya békés otthont teremteni egy szerető és hűséges férfival.

A fiatalok megegyeztek, hogy Munkácson találkoznak. A randevú Ivan számára nagyon jól sikerült. Az első pillantásra belehabarodott a lányba, aki nagyon szerénynek, visszafogottnak és szemérmesnek mutatkozott. Arra is csak hosszas rábeszélésre állt rá, hogy a következő találkozásukkor a fiatalember bemutassa szerelmét a szüleinek. Ivan szülei is el voltak ragadtatva a lánytól és nagyon örültek fiúk szerencséjének. Olgát rögtön a szívükbe zárták, akár a saját lányukat.

A fiatalok között dúlt a szerelem. A férfi megkérte szerelme kezét, el is jegyezte. Már-már az esküvő napját is kitűzték, amikor Olga váratlan üzenetet kapott, mely szerint Harkivban tragikus körülmények között meghalt a húga. A lány azonnal csomagolni kezdett. Olyan keserves zokogásban tört ki, hogy Ivan és szülei nagyon megsajnálták. Könnyek között kísérték ki a pályaudvarra.

Nem sokkal az indulás előtt Olga a fejére csapott és azt mondta, otthon felejtett valami fontosat. Miközben a vőlegényjelölt és a szülők várták, ő visszament a házba és a korábban kifigyelt rejtekhelyről elemelte az öregek spórolt pénzét. A lopott nyolcszáz hrivnyával a zsebében visszament a pályaudvarra és könnyek között búcsút vett a férfitól.

Ivan anyja napokkal később fedezte fel, hogy eltűnt a család vésztartaléka. Az esetet bejelentették az ilosvai rendőrségen. Az üggyel megbízott nyomozók villámgyorsan kiderítették, hogy a bűncselekmény elsőszámú gyanúsítottjaként csakis Olga jöhet szóba. A fiatal arát másnap Beregszászban fogták el. A család és a vőlegényjelölt megdöbbenésére kiderült, Olga évek óta férjezett és két gyerek édesanyja.

Az ellopott pénz nem került elő. A házasságszédelgő nőt letartóztatták. Tart a nyomozás. Nem kizárt, hogy a hamis ara másokat is rászedett.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó