2010. június 3., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 79-80. (942-943.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Mozaik
Vitamin
Sport
Intim
Gyógyszerrel megszakítható a terhesség?

"Azt szeretném megtudni, hogy lehet-e recept nélkül fogamzásgátlót kapni? És ha már három hete lefeküdtem a barátommal és teherbe estem, van valamilyen gyógyszer, amivel megszakíthatom a terhességet? És mennyibe kerül?"

– Patikáinkban a fogamzásgátló gyógyszerek recept nélkül kaphatók. Igen, van olyan gyógyszeres terápia, melynek segítségével a terhesség a korai szakaszban megszakítható, ám ezt csakis kórházi körülmények, orvosi felügyelet, ultrahangvizsgálat, a terhes írásos beleegyezése mellett lehet megejteni. Ezeknek az egyébként drága gyógyszereknek ugyanis nagyon magas a hormontartalmuk. Méhen kívüli terhességet stb. okozhatnak, de az is megtörténhet, hogy hatására nem történik meg a vetélés, s akkor a hagyományos küretet alkalmazzák.

Amennyiben szexuális életet élsz, legyen az rendszeres vagy rendszertelen, ajánlatos, hogy felkeress egy nőgyógyászt, akivel kiválasztjátok a számodra legmegfelelőbb védekezési módszert, így nem kellene folyamatosan tartanod a következményektől.

M. T.

Továbbra is várjuk mind a fiúk, mind a lányok kérdéseit. Szégyellitek elmondani problémátokat? Nem tudjátok, kitől is kérjetek tanácsot? Szakembereink válaszolnak, tanácsot adnak bizalmas kérdéseitekre. A borítékra írjátok rá: Intim.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó