2010. június 3., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 79-80. (942-943.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Mozaik
Vitamin
Sport
A franciáké a 2016-os Eb

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében Franciaország rendezheti meg a 2016-os – első ízben 24 csapatot felvonultató – Európa-bajnokságot, miután megelőzte Olaszországot és Törökországot.

A múlt hét végén Genfben tartott hivatalos sajtótájékoztatón Michel Platini (a képen), a szövetség elnöke hozta nyilvánosságra a győztes ország nevét: a sportvezető a saját hazája nevét tartalmazó táblát mutatta fel, amely után nagy üdvrivalgásban törtek ki jelenlévő honfitársai. A félreértések elkerülése végett, Platini érintettség okán nem vett részt a szavazásban, ahogy a török Senes Erzik és az olasz Giancarlo Abete sem az UEFA vezetői közül. Az első kiszivárgott hírek szerint az első körben az olaszok estek ki, így a francia mellett a török pályázat került be a második körbe. A "fináléban" aztán mindössze egy szavazat döntött: 7:6 arányban voksoltak a franciákra.

A 2016-os torna megrendezésére 12 várost jelöltek ki a franciák. Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nancy, Nizza, Párizs, Saint-Denis, Saint-Etienne, Strasbourg és Toulouse is otthont adhat a torna mérkőzéseinek. A franciák később 9-re szűkítik a városok névsorát, a "maradék" három háttéresemények megrendezésére szolgál majd. A nyitó és zárómérkőzés egyaránt a párizsi Stade de France-ban lesz.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó