2010. június 3., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 79-80. (942-943.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Mozaik
Vitamin
Sport
Hír-Tár
Vesztegetés miatt menesztették

Kenőpénz elfogadása miatt azonnali hatállyal felmentették tisztségéből Bohdan Preszner helyettes környezetvédelmi minisztert.

A Korrespondent.net információja szerint az elbocsátás tényét Mikola Azarov jelentette be. A kormányfő megjegyezte, hogy a helyettes tárcavezető esete intő jel és önkritikusan be kell ismerni, hibát követtek el a káder- kiválasztás során. A miniszterelnök azt is kijelentette, senkinek nem nézik el, ha visszaél hatalmi helyzetével. A becsteleneknek nem jár mentelmi jog.

Presznert az SZBU munkatársai 200 000 dollár kenőpénz átvételekor érték tetten.

Tízezer az optimális tandíj

Az ukrajnai felsőoktatásban legkevesebb tízezer hrivnyás tandíjat kell bevezetni, jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Dmitro Tabacsnik oktatási és tudományos miniszter.

A tárcavezető szerint az említett összegnél olcsóbban lehetetlen minőségi felsőfokú képzésben részesíteni a diákokat. A milliós nagyvárosokban lévő egyetemek, főiskolák esetében pedig tizenkét-tizennégyezer hrivnya az optimális tandíj. Hozzátette, hogy a megállapítás általános számfejtésen alapul, de a felsőfokú tanintézmények maguk döntik el, milyen tandíjat szabnak, s abba az állam nem avatkozik bele.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó