2010. június 3., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 79-80. (942-943.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Mozaik
Vitamin
Sport
Irán "nekirontott" Izraelnek

Az iráni elnök azzal vádolta meg Izraelt, hogy "nagyszabású támadást" tervez a Gázai övezet ellen, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője pedig a fasizmushoz hasonlította a cionizmust.

A Gázai övezetbe tartó segélyflottilla elleni izraeli támadással kapcsolatosan Mahmúd Ahmadinezsád figyelmeztetett: egy ilyen offenzíva "olyan vihart idézne elő a térségben, amely gyökerestől kitépné" a zsidó államot. "Pontos értesülésünk van arról, hogy az izraeliek nagyszabású támadást terveztek Gáza ellen, így akarván ellensúlyozni az elmúlt idők kudarcait" – jelentette ki az állami televízióban sugárzott beszédében Ahmadinezsád, akinek országa Izrael esküdt ellensége. Ahmadinezsád bírálta az Egyesült Államokat, amelyet azzal vádolt, hogy nem ítélte el keményen a Gázai övezetbe tartó palesztinbarát önkéntes segélyflottilla elleni hétfői izraeli katonai beavatkozást, amelynek során a hajók utasai közül többen meghaltak.

Ahmadinezsád elítélte a "cionista rendszernek" a segélyflottilla elleni "embertelen fellépését". "A gázai lakosságnak szánt humanitárius segély eljuttatásának megakadályozása nem a rendszer erejét, hanem a gyengeségét jelzi" – mondta. "Mindez azt mutatja, hogy e gyászos bábkormány vége közelebb van, mint valaha."

Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője szintén az állami televízióban kijelentette: "A bűnös támadás bizonyíték mindenki számára, hogy a cionizmus egyre erőszakosabb új arcot, a fasizmusét ölti magára, amelyet ezúttal a szabadság és az emberi jogok védelmét elváró kormányok – köztük az amerikai – is támogatnak.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó