2010. június 3., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 79-80. (942-943.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Mozaik
Vitamin
Sport
Nyerteseink
Barkasziéknál mozgalmas a hétvége

A palágykomoróci Barkaszi családban a háziasszony, Éva az, aki elsőként kezébe veszi lapunkat. Három éve előfizetőnk és állítása szerint mindenevő, ami a témákat illeti.

– Aztán, amikor hazajönnek a gyerekek, osztozunk rajta. Norbert Munkácson, a Szent István Líceumban, Diána Beregszászban, az egészségügyi szakközépiskolában tanul, nővérnek készül.

Éva férjével érkezett szerkesztőségünkbe, hogy átvegye legutóbbi tárgynyeremény-sorsolásunk ajándékát. Tibortól, a családfőtől megtudom, hogy nagy háztáji gazdaságot vezetnek, a család megélhetését a tehén, a sertések, a szárnyasok biztosítják. Kőművesként évekig külföldön dolgozott, de nem élet az élet család nélkül. Amikor itthon is keresettebb lett a szakmája és jobban megfizették, hazatért, s azóta itt kamatoztatja mesterségbeli tudását.

Évának nem nagyon van ideje hobbira, hétköznap leköti a háztáji, hétvégén pedig a gyerekekkel van elfoglalva.

– Szombaton hazajönnek, megélénkül a ház. Ilyenkor sütök, főzök, mosok, pakolok, hogy hétfőn legyen mit magukkal vinniük.

A gyerekek kiskoruktól szépen harmonikáznak és zongoráznak. Szüleik zenei pályára szánták őket, de mint mondják, csemetéik másként döntöttek.

– Nagy a követelmény, még hétvégén is tanulnak – sóhajtja Tibor. – Azért a nagyobb családi alkalmakon, ha úgy tartja kedvük, zongorajátékukkal mosolyt csalnak az arcokra.

Magyar Tímea

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó