2010. június 3., csütörtök Országos közéleti lap VI. évfolyam, 79-80. (942-943.) szám
CímlapMagunkrólLinkekHirdetésArchívumÉlet-JelVitamin+ Főszerkesztő
Publicisztika
Aktuális
Hágón, határon innen
Hágón, határon túl
Gyökerek
Medicina
Évgyűrűk
Mozaik
Vitamin
Sport
"Lázadás" a határátkelőn

A rendőrséget és a kommandósokat is riadóztatni kellett Záhonyban, mert mintegy félezer ukrán autós ostrom alá vette a határátkelőt.

Az utazók felháborodását az váltotta ki, hogy a Záhony – Csap határátkelőn leállt a forgalom és a külföldi munkahelyekről személygépkocsikkal, mikrobuszokkal hazafelé tartó ukrán állampolgárok mintegy tizenöt órás várakozásra kényszerültek. A türelmüket vesztett emberek megpróbáltak erőszakkal átjutni az ukrán oldalra.

A pattanásig feszült helyzetet végül a helyszínre kiérkező Alen Panov, Ukrajna Nyíregyházi Főkonzulátusának vezetője enyhítette. Megállapította, hogy a torlódást és a hosszadalmas várakozást nem a magyar hatóság idézte elő, hanem a határ csapi oldalán volt lassú a beléptetés. A külképviselet vezetőjének közel háromnegyed órás rábeszéléssel sikerült megnyugtatni a fellázadt tömeget. Közbelépésének köszönhetően rövidesen az ukrán oldalon is helyreállt a megszokott munkarend. A főkonzulátus tájékoztatója szerint a magyar hatóságnak nem kellett közbeavatkoznia.

B. Cs.

Minden jog fenntartva © 2010 Kárpáti Igaz Szó